Ajax-supporters zijn nog niet tevreden en doen duidelijke oproep aan Van Praag

8 mei 2024, 18:02   Bijgewerkt: 8 mei 2024, 18:13
Foto: © Imago

Dat Alex Kroes in de functie van technisch directeur weer van betekenis kan zijn voor Ajax, betekent niet dat de bestuurlijke rust is teruggekeerd. Dat schrijft AFCA Supportersclub in een bericht op Facebook althans. De supportersvereniging is van mening dat commissarissen Michael van Praag en Leo van Wijk de eer aan zichzelf moeten houden. “Van Praag en Van Wijk, wees waardige ereleden van Ajax en kom jullie afspraak na. Laat je heel snel vervangen door nieuwe commissarissen en luid daarmee een nieuw Ajax-tijdperk in.”

De aanstelling van Kroes stemde Ajax hoopvol en de nieuwe algemeen directeur boog zich bij zijn start meteen over belangrijke dossiers, zoals de samenstelling van de selectie én de invulling van het hoofdtrainerschap. Maar de rust in Amsterdam was alweer snel verdwenen. De raad van commissarissen (rvc) schorste Kroes met onmiddellijke ingang omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan handel met voorwetenschap. Van Praag, erevoorzitter, gooide de deur voor een terugkeer van Kroes op dezelfde dag dicht. Voor Van Praag was het duidelijk: het huwelijk tussen Ajax en Kroes was voorbij.

Artikel gaat verder onder video

De houding van de voorzitter van de rvc omtrent de schorsing van Kroes kwam hem op veel kritiek te staan. Niet alleen vanuit F-Side en andere fanatieke supportersgroepen, ook de leden waren niet te spreken over de gang van zaken. De bestuursraad, grootaandeelhouder bij Ajax, deed een beroep op Van Praag om een terugkeer van Kroes ‘in welke functie’ en ‘onder welke voorwaarden dan ook’ te overwegen. Kroes keerde terug. Niet als algemeen directeur, maar als technisch directeur. Maar daarmee is de rust volgens AFCA Supportersclub dus nog niet terug. Van Praag en Van Wijk blijven standvastig op hun plek zitten als commissaris binnen de rvc. Dit terwijl hun opdracht duidelijk is: bestuurlijke rust creëren, goede opvolgers zoeken en snel terugtreden. Hier zit geen woord Spaans bij, zo klinkt het.

Van Praag zou op 2 oktober 2023 in het bijzijn van een afvaardiging van de bestuursraad naar de supportersvereniging hebben uitgesproken dat zijn aanstelling ‘tijdelijk’ zou zijn. Na alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden lijkt het ons het juiste moment om invulling te geven aan het woord ‘tijdelijk’. Daarom vragen we Van Praag en Van Wijk nogmaals om zichzelf snel te laten vervangen door nieuwe commissarissen die passen bij het Ajax van morgen. Bij voorkeur vóór aanvang van het nieuwe seizoen, om zo in alle rust te bouwen aan een nieuwe toekomst. Volgens AFCA Supportersclub zijn Van Praag en Van Dijk ‘synoniem aan het oude Ajax’ en staan zij de ontwikkeling van Ajax ‘in de weg’. Net zoals een oudere voetballer de ontwikkeling van een jonge voetballer in de weg staat.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Natuurlijk zijn ze nog niet tevreden. De problemen zijn nog (lang) niet opgelost.

Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zijn de fakkels al besteld voor volgend seizoen ?

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Net als bij de beker finale tegen NEC Heletijd een beter nec onderbreken door vuurwerk en fakkels te gebruiken. Hypocriete kleuter

Rudolf21
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hahaha, Feyenoord smeekte inderdaad om genade tegen NEC haha

Rudolf21
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Dit is ook een reden waarom veel mensen een hekel hebben aan Ajax. Het altijd maar goed praten wat daar gebeurd, nee het zijn de tokkies uit Rotterdam wij zijn zo netjes zo deftig. Nu het 1 seizoen niks meer is hebben jullie je ware gezicht laten zien en bijna geen 1 neemt er afstand van. Hypocriet, achter de elleboog en schijnheilig dat zijn ze in Amsterdam. Nu ook hoe ze met van Praag omgaan het hele rijtje gaat af daar volgend jaar gebeurd het zelfde met Alex Kroes.

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dit is een wijze besluit van de Ajax-supporters Supportersclub hopelijk gaan ze ook

Storm
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Eens!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen