Jeroen Stekelenburg: 'Zijn eerste uur bij Vitesse - Ajax was een EK-sollicitatie'

19 mei 2024, 23:50
Foto: © ESPN

Steven Bergwijn heeft zondag nadrukkelijk gesolliciteerd naar een plek in de EK-selectie, zo zag Jeroen Stekelenburg. De aanvaller van Ajax was op bezoek bij Vitesse (2-2) met name in het eerste uur erg bedrijvig, vindt de NOS-commentator.

In het praatprogramma Studio Voetbal krijgt Stekelenburg de vraag of hij verwacht dat Bergwijn nog zal afvallen uit de dertigkoppige voorselectie. “Nee, ik denk het niet. Ik denk dat alle aanvallers die in de voorselectie zitten uiteindelijk meegaan naar het EK”, voorspelt de journalist.

Artikel gaat verder onder video

“Op eindtoernooien zie je dat aanvallers altijd wel ergens gebruikt worden”, weet Stekelenburg. “Ik was vandaag in het stadion in Arnhem en het eerste uur leek wel een sollicitatie van Steven Bergwijn. Die was zeer actief, zowel verdedigend als aanvallend. Die had echt zijn zinnen gezet op het maken van een goede beurt.”

Bergwijn scoorde niet en liep in de blessuretijd nog tegen een gele kaart op vanwege een opstootje met Anis Hadj-Moussa. Daardoor is hij geschorst voor de eerste competitiewedstrijd van volgend seizoen. De wedstrijd tegen Vitesse eindigde in een 2-2 gelijkspel.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jansma: ‘Ik ga iets geks zeggen: ik ben fan en verwacht hem in de basis op het EK’

Kees Jansma weet wie hoe dan ook moet spelen op het EK bij Oranje.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Een eerste uur tegen een noodlijdende, failliete en gedegradeerde club. Dat is de maatstaaf tegenwoordig om een ajacied in oranje te krijgen. Daar moet je het mee doen. Onze voormalige premier league ster. Het nederlands elftal is stuk.

Storm
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Dat is helemaal niet de maatstaf. Dit is een meninkje van Jeroen Stekelenburg, verder niks. En waarom zou Bergwijn, gesteld dat hij zou willen, niet mogen proberen om een goede beurt te maken om in Oranje te kunnen komen? De keuzes voor Oranje liggen bovendien bij Koeman. Daar heeft een Bergwijn of Ajax geen invloed op.

Storm
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ik had het niet tegen jou.

CG
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Ajax brokkelt helemaal kapot als er niets ondernomen wordt !!!

Pistolero
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Van mij mag Bergwijn best mee naar het EK, hij heeft kwaliteiten en in de laatste weken lijkt hij goed op dreef te zijn. Maar misschien had hij door het jaar heen wat harder kunnen werken, zijn club had behoefte aan een gemotiveerde Bergwijn en hij liep er vaak tamelijk ongeïnteresseerd bij

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen