Ajax voorkomt in extremis beschamende afsluiting van dramatisch seizoen

19 mei 2024, 16:24   Bijgewerkt: 19 mei 2024, 17:16
Foto: © Imago

Ajax heeft zondag in de absolute slotfase een punt gepakt op bezoek bij Vitesse: 2-2. De Amsterdammers hadden grote moeite met de prima spelende Arnhemmers, maar voorkwamen door een treffer van Steven Berghuis in de 93e minuut van de wedstrijd een beschamende afsluiting van het seizoen. Vitesse kan zich met opgeheven hoofd richten op een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Vitesse en Ajax speelden alleen maar voor de eer, want beide ploegen weten al op welke positie ze eindigen dit seizoen. De Arnhemmers kregen een aantal weken geleden achttien punten in mindering en zijn daardoor al zeker van de achttiende plek. Het was dan ook de laatste wedstrijd in de Eredivisie voor de ploeg van Edward Sturing. De Amsterdammers wonnen in de vorige wedstrijd met 3-0 van Almere City door drie doelpunten van Steven Bergwijn en wisten daardoor zeker dat ze vijfde zouden eindigen.

Artikel gaat verder onder video

Ondanks dat het nergens om ging deze wedstrijd, was het wel een aantrekkelijke eerste helft om te zien. Vitesse begon het duel scherp en jaagde gelijk Gerónimo Rulli af. Kozlowski pakte de bal af, maar het had geen gevolgen voor de ploeg van de afzwaaiende John van ’t Schip. Toen het net leek dat Ajax de wedstrijd begon te domineren, kwamen de Arnhemmers op een 1-0 voorsprong door Boutrah. Door een overstapje van Marco van Ginkel werd Gyan de Regt vrijgespeeld en die gaf goed voor op de Fransman, die daarna naar binnen trok en schoot in de rechteronderhoek.

Bijna werd het ook nog 2-0 voor Vitesse, maar Paxten Aaronson knalde de bal uit een moeilijke hoek op de paal. Daarna kreeg Ajax een aantal kleine kansjes om de gelijkmaker te maken, maar pas in de 42e minuut lukte het de Amsterdammers om een doelpunt te maken door Sutalo. De Kroaat maakte zijn eerste doelpunt na een goede voorzet van Gaaei. De centrale verdediger strekte zijn been en de bal kwam tegen zijn voet en belandde in de linkerhoek.

De tweede helft was voor de neutrale kijker wat minder aantrekkelijk dan de eerste helft. Veel doelpogingen waren er niet van beide ploegen. De eerst echte grote kans kwam pas in de 74e minuut door Chuba Akpom. De spits schoot tegen doelman Eloy Room aan. Niet heel veel later profiteerde Vitesse met een counter van laks verdedigen van Ajax. Veel verdedigers van de Amsterdammers waren naar voren in de omschakeling kan de ploeg van Sturing eruit. Een foute pass op invaller Thomas Buitink leek de aanval eruit te halen, maar de spits hield de bal goed binnen en bewaarde het overzicht. Kozlowski kwam inlopen, kreeg de bal en schoot binnen achter Rulli.

Nog een aantal grote kansen werden gepakt door de Argentijnse doelman om erger te voorkomen voor Ajax. Deze gemiste kansen kwamen Vitesse nog duur te staan, want in de allerlaatste minuut maakte invaller Berghuis nog de gelijkmaker na een voorzet van Kenneth Taylor.

Met het vertoonde spel kan Vitesse met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Eredivisie. Bijna sloten de Arnhemmers dit seizoen af met een overwinning op de recordkampioen van Nederland, maar dat lukte net niet. Ajax komt goed weg en eindigt het seizoen niet met een nederlaag tegen de degradant.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou, zijn de FCUpdate journalisten ook weer blij, en hoeven ze geen negativiteit te spuien over de commentator.

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Nou, het zit erop. Beter voor Ajax en ook beter voor de aanhang. De club kan zich nu fatsoenlijk gaan bezighouden met het aanstellen van een nieuwe trainer en de broodnodige verkoop en vernieuwing van spelers. Na deze bar slechte periode kan het alleen maar beter gaan. Ik heb er wel vertrouwen in, zeker op langere termijn.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Positief blijven,👍

Storm
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat is wel eens lastig maar je hebt gelijk.

Derk62
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Dramatisch seizoen??? Zijn 5 geworden

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Zijn alleen tevreden als ze kampioen worden, en dat kan niet elk seizoen

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het was weer niet om aan te zien nu opruimen met dit elftal goed de harde bezem er door heen halen elftal en Bestuur

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Feli met plek 5 en op naar een beter volgend seizoen

JOKER72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk het niet

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Echt dat het een dramatische seizoen was. Nu kijken in de komende tijd. Ben hééééél benieuwd !!!!

Allback
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Voorkomt beschamende afsluiting? Op het nippertje 2-2 in blessuretijd tegen de nummer 18 is een beschamende afsluiting.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Eens, en dan nog blij zijn ook.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Vanmiddag keek ik naar de slechtste Ajaxselectie (tot nu toe dan) ooit. Tjonge jonge, er zit helemaal geen voetbal in deze ploeg. Dat dit Ajax nog als 5e heeft kunnen eindigen mogen wij supporters nog blij zijn. Gevoelsmatig is -dit- Ajax alleen het rechterrijtje waard. Ik vraag mij af wat de selectie tijdens de trainingen tussen 2 wedstrijden door gingen doen, een beetje balletje trappen, rondo's, strafschoppen nemen, met elkaar gaan stoeien dollen etc. onder de strenge ogen van Schip ? Kortom ik zie al wedstrijden lang geen 10 procent verbetering, gewoon pure spel- en voetbalarmoe. Ik hoop dat ik in het nieuwe seizoen van een groot aantal spelers hun koppen niet meer terug zie, voor hen geldt 'tegen elk aannemelijk bod' te koop. Ik heb het met Kroes/Beuker/De Lange/Vos te doen, zij staan voor een enorme opgave: puinruimen, nieuwe spelers aantrekken met de hand op de knip, andere coach, grote verwachtingen van alle Ajaxliefhebbers, veel te weinig tijd om dit alles voor elkaar te krijgen. Mocht het hen achteraf wel gelukt zijn dan verdienen zij een groot applaus. Tussen 2 haakjes: ik lette op die Hadj Moussa, maar hij is een overschatte speler, in de ED/KKD en in buitenlandse competities valt hij onder de categorie middelmaat en aardig. Boussaid en Sahraoui zijn leuker en veel beter om te zien ballen.

Storm
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het wordt ook komend seizoen weer aanrommelen denk ik. Sowieso deels, want de gemaakte rotzooi ruim je niet zo maar even op. Eerst maar eens een trainer binnenloodsen die zin heeft in de uitdaging en die hopelijk Ajax weer naar een beter niveau kan tillen. En uiteraard, dat gezegd hebbend, hopelijk met betere spelers. Het gaat z'n tijd nog wel duren, maar we kunnen in elk geval licht hoopvol en positief de zaak bekijken nu het seizoen ten einde is.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje, voor die paar miljoen kun je die risico nemen, misschien is het een goude aankoop of een flop, we zullen het gaan zien

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

O ja Storm, een grotere deceptie als dit seizoen kan ook niet als Ajax zijnde, ik weet met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat Ajax weer aan het (normale) voetballen te krijgen is, ik weet het bijna zeker dat wel. Ik vind het toch wel verschrikkelijk om spelers als Bergwijn (duurste speler en selectie Oranje !!!), Rensch, Berghuis echt niets laten en lieten zien. Een remise tegen een degradant is schandalig, wat dan straks in Europa ? Maar goed met een opgeruimd elftal en nieuwe spelers en progressieve coach kan het wel beter gaan worden, verwacht ik.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

O Goku je hebt over Mousa, eerlijk gezegd heb ik hem pas vandaag goed kunnen bekijken, eerder viel hij mij niet op. Hij schijnt net als Babadi een lastige jongen te zijn. Begrijp ik het goed dat Ajax hem ook wil hebben ? Nou nou.

balletje rond
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

wat een stelletje jankerts hier jullie zijn toch nog 5 de geworden Het nieuwe seizoen gaat ook K....T worden reken daar maar vast op Je kan nl niet maar een twee drie een nieuw elftal maken en zeker niet in dat wespennest van ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen