‘Ajax haalde afgelopen zomer twee spelers die helemaal niet zijn gescout’

19 mei 2024, 10:03
Foto: © Imago

Ajax heeft afgelopen zomer twee spelers gehaald die niet zijn gescout. Een daarvan is Benjamin Tahirovic, zo blijkt uit onderzoek van Follow the Money.

Eerder kwam al naar buiten dat Sven Mislintat als technisch directeur de adviezen van de scouting van Ajax in de wind had geslagen en miljoenen had uitgegeven aan spelers die geen enkele A kregen op de scoutingsrapports. Dat beaamt ook Follow the Money, dat een nog grotere onthulling doet. Volgens het onderzoek zijn er namelijk twee spelers van Ajax die helemaal niet zijn gescout.

Artikel gaat verder onder video

Wanneer Ajax Tahirovic koopt voor een bedrag van 7,5 miljoen euro, zal dat bij velen bij de Amsterdamse club als een verrassing zijn gekomen. “De scouts van Ajax moeten de aankoop uit de media vernemen”, leest het. “Met hen is niet overlegd. Er zijn ook helemaal geen scoutingsrapporten over Tahirovic. Toch gaan de directie en de rvc akkoord.” Naast Tahirovic is er volgens FTM nog een aankoop die niet is gescout, maar die wordt niet bij naam genoemd.

In alle aankopen wordt met een kritische vinger gewezen naar Jan van Halst. Hij was namelijk hoofdverantwoordelijk voor het toezicht op transfers en moest Mislintat dus goedkeuring geven voor het afronden van transfers. “Van Halst tikt die deals af: opmerkelijk, aangezien alle spelers negatieve scoutingsadviezen kregen. Follow the Money beschikt over het eindoordeel van alle scoutingsrapporten van Mislintats aankopen: geen van de twaalf spelers had een positieve aanbeveling. Twee spelers werden in alle rapporten te licht bevonden.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Henderson ergert zich ‘kapot’ aan teamgenoot bij Ajax en grijpt op het veld in

Jordan Henderson ergerde zich in de tweede helft van Ajax - Almere City zichtbaar aan Brian Brobbey.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dat er bij Ajax vanalles mis is gegaan en dat mensen hun werk niet goed hebben gedaan is onderhand al 100 x gezegd en geschreven. Of 500 x. Of 1000. En ik snap best dat mensen die nieuws maken nieuws moeten / willen maken, maar dit voegt volgens mij helemaal niks meer toe aan het hele verhaal. Het is al lang bekend maar bepaalde zaken worden steeds maar weer gebracht alsof het een uur geleden ontdekt is. Bovendien valt er aan gedane zaken weinig meer te doen denk ik.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Helemaal mee eens, die laatste zin staat als een huis. 👍

Klantenservice
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Deels mee eens. Dat het niet goed is gegaan, is het overkoepelende nieuws. Welke losse dingen precies mis zijn gegaan, zoals bijvoorbeeld het halen van spelers die niet zijn gescout of een negatief scoutingsrapport hadden gekregen, kunnen op zichzelf best nieuws zijn. Wellicht dat het aan mij ligt, maar dit nieuws was bij mij nog niet bekend. Voor mij voegt dit artikel dus wel wat toe.

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Is al meerdere keren gemeld. Ook op andere voetbal- of sportwebsites.

Kevin Hommeles
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Clickbait, als men erin blijft trappen zal het blijven bestaan.

dilima1966
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het hele bestuur heeft gefaald en blijven zitten ze worden beloond voor alles is te gek voor woorden intrum directeur maken weg gehéél bestuur ook niet meer verkiesbaar stellen ook jeugd trainer vervelend manieren weg speler gratis weg doen later voor veel geld terug halen jeugd opleiden compleet naar de kloten was de beste van Europa het gaat maar door

Copa
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het eerste dat mij te binnen schiet is niet wat bij de meeste te binnen schiet en die zij vervolgens ook weer uitschieten, maar de scouting en de gasten die verantwoordelijk waren voor de jeugd hebben ook niets bewezen. Integendeel. Ze deden mij denken aan Marten Jol en aad de Mos. Die gasten beroepen zich op een voltreffer en "vergeten" alle fouten en blunders.

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Copa, het viel mij ook op dat de doorstroming van talenten er niet is, zie de stand van Jong Ajax in de KKD. Toen Reiziger nog de coach van was werd Jong zelfs kampioen. Onder Heitinga is veel in kwaliteit gedaald. De vele talenten bij de 'Onders' worden niet naar hun waarde beoordeeld en er zijn echt veel. De spelers bij Jong Ajax zoals Vos, Martha, Misehuoy, Gooyer hebben te veel praatjes plat gezegd, maar presteren ho maar, zij zijn ook onbruikbaar voor de A1 selectie.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Volledig mee eens Storm, de ellende als gevolg van onder ander het mismanagement van alle geledingen binnen Ajax had en heeft de club Ajax al heel veel schade berokkend, met de nadruk op -al-, nu nog een nasleep zoals de kredietwaardigheid. Ook het aanzien van Ajax heeft veel te lijden gehad. De supporters werden op ongelooflijke super slechte voetbalprestaties getrakteerd met als dieptepunt de uitschakeling door de amateurs van Hercules. In alle media werd tot in het oneindige met spot, met verbijstering, met ongeloof de situatie van Ajax al dan niet onderbouwd terecht en onterecht besproken, 'geanalyseerd' door het integere sportjournaille en de riooljournalistiek t/m de vernederende reacties van Ajaxhaters. Alle ins en outs zijn tot in den treure besproken, gekwalificeerd, maar -nu is het klaar-, daarom vind ik dit soort artikelen inhoudelijk ook weinig toegevoegde actuele waarde hebben. (Recente) verleden is verleden, nu gaat de AFC Ajax met nieuwe voornemens en doelstellingen proberen er het beste van te maken de toekomst in.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat die Miskoopdat die 7 miljoen maar terug betalen aan Ajax .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen