Het Parool: Mislintat telde miljoenen neer voor spelers die geen enkele A kregen

14 april 2024, 12:17   Bijgewerkt: 14 april 2024, 15:24
Foto: © Imago

Sven Mislintat heeft bij Ajax de adviezen van de scouting over meerdere aankopen genegeerd, schrijft Het Parool. De voormalig technisch directeur gaf in zijn tijd in Amsterdam meer dan honderd miljoen euro uit aan spelers die achteraf nooit gehaald hadden mogen worden.

In het scoutingssysteem van Ajax krijgen spelers een beoordeling voor verschillende facetten van hun spel. Deze beoordelingen variëren van positief (een A) tot negatief (een D). Het Parool schrijft dat Borna Sosa, wiens transfer de aanleiding vormde voor het onderzoek naar Mislintat, van de scouting van Ajax geen enkele A ontving. Wel kreeg hij voor een paar onderdelen een B en een C. Ondanks het negatieve advies haalde Mislintat de Kroaat voor acht miljoen euro naar Ajax.

Artikel gaat verder onder video

Ook de andere linksback die werd gehaald, Gastón Ávila, werd door de scouting met geen enkele A beoordeeld. Toch betaalde Ajax maar liefst veertien miljoen euro voor de verdediger. Verder negeerde Mislinat het scoutingsapparaat over de transfers van Jakov Medic (twee miljoen) en Benjamin Tahirovic (acht miljoen). Naast de scouts zou de voormalig technisch directeur ook niet naar de technische staf en de voetbalcommissaris hebben geluisterd.

Naast het negeren van de scouting heeft Mislintat ook regelmatig geweigerd om te onderhandelen over aankopen, schrijft de krant. Zo heeft de Duitser geen tegenbod gedaan toen Marc Overmars van FC Antwerp een vraagprijs van 14,5 miljoen euro voor Ávila doorgaf. “Het was de snelste deal ooit”, liet Overmars destijds weten. “De handelswijze is vreemd, maar bewijs voor geldverduistering is er niet”, schrijft de krant.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Aad de Mos: 'Hij moet trainer van Ajax worden, helaas heeft hij één ding tegen zich'

Aad de Mos benoemt de ideale trainer voor Ajax. "Maar die jongen heeft één ding tegen, helaas."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat is de schuld van her bestuur rvc en directieleden die hebben hem en boter vrij brief gegeven daarom opstappen van al die mensen

Dug out
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik vraag me af wat de beweegredenen zijn van deze Mislintat. Waarom sloeg hij adviezen in de wind en waarom onderhandelt hij niet over de prijs? Dat doet hij niet zomaar…

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Natuurlijk niet , hij ging naar kleinere clubs (persoon)die wel een extraatje konden gebruiken , ff een voorbeeld : markt waarde Sosa 6 mln , Mislintat betaald 8 mln , 1 mln voor Mislintat ,en 1 mln voor de club (persoon)die wel een extraatje kan gebruiken. Het is zo makkelijk stelen in de voetballerij.

Vito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een gezeur om niets! Overmars heeft ook behoorlijk veel miskopen gedaan oa 9 miljoen voor Bande? Bassy was ook geen succes. Ramaj heeft ook geen A maar kan je voor 2-3 dubbele verkopen. Mislintat heeft Kudus en Timber ook goed verkocht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen