Ajax zet door een trainersprofiel een streep en noemt voorbeeld: 'Dat is wat we zoeken'

1 mei 2024, 07:59   Bijgewerkt: 1 mei 2024, 08:15
Foto: © Imago

Ajax zoekt in de opvolger van John van 't Schip een coach met een heldere visie, het liefst ervaren en iemand die vergelijkbaar is met Louis van Gaal. Dat heeft directeur Marijn Beuker aangegeven in gesprek met Voetbal International. Beuker wil niet ingaan op namen van potentiële trainers, maar schetst wel een duidelijk beeld over de visie van de Amsterdammers.

Voor de directeur voetbal, die dit seizoen op voorspraak van Ajax-adviseur Van Gaal naar de Johan Cruijff ArenA is gehaald, is het duidelijk waar een trainer van Ajax aan moet voldoen: "We zoeken een trainer die bezig is met het proces: training geven, het team ontwikkelen en spelers individueel ontwikkelen. Een oefenmeester die een heldere visie heeft én die dat kan vertalen naar het veld", legt Beuker uit. Volgens de 39-jarige beleidsbepaler van Ajax zijn er in het binnen- en buitenland meerdere voorbeelden van dergelijke trainers.

Artikel gaat verder onder video

Een naam die, vaak ook door supporters veel wordt genoemd, is die van Jong Ajax-trainer Dave Vos. Hoewel Beuker in gesprek met Voetbal International niet in wil gaan op namen, lijkt hij geen kandidaat te zijn om alleen voor de groep van Ajax gezet te worden: "We hadden ook kunnen kiezen voor een risicovolle optie, bijvoorbeeld een trainer die voor het eerst op eigen benen staat. Alleen kiezen we nu voor stabiliteit, dus zoeken we idealiter een ervaren trainer", legt Beuker uit. Een trainer, die zich voor het overgrote bezig is met het motiveren van de groep, past volgens de beleidsbepaler minder bij Ajax.

Ajax staat voor een cruciale zomer en volgens Beuker is de keuze die Ajax op het gebied van de technische staf gaat maken direct ook de allerbelangrijkste. De Amsterdamse club overweegt zijn opties en kijkt ook naar het buitenland: "Ja, want het is kwaliteit boven nationaliteit. Natuurlijk heeft het altijd je voorkeur om een Nederlandse trainer te hebben, maar als dat niet kan, dan gaat kwaliteit boven alles", stelt Beuker, die regelmatig overlegt met Ajax-adviseur Van Gaal: "Hij is zelf natuurlijk een fantastisch voorbeeld van het type oefenmeester dat we zoeken, maar Louis is met pensioen. Hij is aan het genieten van zijn huidige rol en vindt dat een nieuwe generatie aan zet is. Maar een coach die vergelijkbaar is met Louis: dat is wat we zoeken."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sjaak Swart oppert uit het niets opvallende en weinig genoemde hoofdtrainer voor Ajax

Sjaak Swart werpt een nieuwe naam op als trainer van Ajax. "Dat vind ik een goede trainer, hij is zeker een kandidaat." 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ajax zoekt "een coach met een heldere visie, het liefst ervaren en iemand die vergelijkbaar is met Louis van Gaal." Wie zou dat zoeken nu beter kunnen leiden dan de "Godfather of Coaches" Louis van Gaal zelf. Enige probleempje dat Louis zelf zal vinden dat hij A. uniek is in zijn soort en B. Er gewoon niemand is die zich met hem mag vergelijken. Ik wens Ajax heel veel succes in hun zoektocht naar een geschikte opvolger voor van 't Schip.

svl
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Als je dan toch bezig bent met zoeken, zoek dan gelijk ook naar een type speler als Messi of Ronaldo. Succes ermee!

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ze zoeken ook een cora van mora type voor de kantine

KROTJE
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Daar is je dochter geschikt voor !

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Duidelijk en transparant. Er is in elk geval een beleidsvoornemen, of het (meteen) zal lukken is onbekend. Van Dave Vos ben ik niet gecharmeerd als ik naar Jong Ajax kijk. Wat Beuker zegt:@"We hadden ook kunnen kiezen voor een risicovolle optie, bijvoorbeeld een trainer die voor het eerst op eigen benen staat. Alleen kiezen we nu voor stabiliteit, dus zoeken we idealiter een ervaren trainer", legt Beuker uit."@ Dus kiezen voor stabiliteit en geen risico's nemen, maar voor zekerheid door ervaring is wat Ajax momenteel nodig heeft, klopt. Ook zegt Beuker dit: @"We zoeken een trainer die bezig is met het proces: training geven, het team ontwikkelen en spelers individueel ontwikkelen. Een oefenmeester die een heldere visie heeft én die dat kan vertalen naar het veld", legt Beuker uit. Volgens de 39-jarige beleidsbepaler van Ajax zijn er in het binnen- en buitenland meerdere voorbeelden van dergelijke trainers."@ Ook in het buitenland naar kijken vind ik een pré, in ons land verval je weer in een Pastoor, Dick Schreuder, Van Bommel, Jans, Rogier Meyer, Oosting, Ultee, Jansen, misschien een Van Persie, De Boer, van hen weten we genoeg. Persoonlijk vind ik dat Ruud van Nistelrooij geen slecht werk bij PSV afleverde (2e geworden) en Ruud kende als internationale topvoetballer de klappen van de zweep.

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

En weer trapt krotje in het verhaaltje van ajax . Beukers zegt eigenlijk helemaal niks ,net als jij . Dit is gewoon popie jopie gelul Iedereen zoekt zo'n trainer . Een met ervaring en die spelers beter maakt ,met aanvallend voetbal etcetc Zeker nederlandse teams . Het is de manier om zonder veel budget het maximale eruit te krijgen, en geld te creeren op het veld .

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Hou je klep man, dit onderwerp is veel te moeilijk voor je. Jouw club is naarstig op zoek naar een toptrainer, maar daar mag je niks meer over zeggen volgens mij, want je wordt daar niet serieus genomen en daarom ga je je lekker met mijn topclub Ajax bezighouden. Moet je reactie eens lezen zuigertje, om te bulderen. Ik ruik je angstzweet door het internet, omdat Ajax aan de weg timmert en jaloers natuurlijk, zielig. Hou je muil en vervuil deze mooie site niet.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Topclub die aan de weg timmert. Tobclub bedoel je. Daar zijn wij niet jaloers op hoor. Gaat hem daar weer niet worden. Grote onrust daar. Wil niemand naartoe. Volgend seizoen word nog mooier daar als dit seizoen. Word genieten voor je.

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

En dit zegt King Jacobie, supporter van een clubje uit Rotterdam-Zuid waarvan de trainer Slot niet weet hoe snel hij de deur achter zich moet sluiten, want dat onbetekenende clubje is toch niet te vergelijken met Liverpool, de hoge leerschool van het voetbal ? Zie hier een stukje uit een artikel van vorige week: @Liverpool voert de onderhandelingen met de zaakwaarnemer van Slot, de Italiaanse Rafaela Pimenta, zo weet Romano. "De contractvoorwaarden worden al besproken", schrijft de Italiaan op X. "Geen issues, aangezien Slot super gretig is", voegt hij daaraan toe.@ Fabrizio Romano, een man die het weet: Slot is SUPER GRETIG. Dus Slot is verstandig (goed zo Arne, duimpje !) en hij is met zijn hele staf weg en wat laat hij achter: een clubje dat dit seizoen met grote achterstand 2e wordt en al heul snel uit Europa geleld werd, 3e in de CL-groep en meteen door AS Roma naar Rotterdam afgevoerd. Het komende seizoen wordt het ook helemaal niks, geloof me. Ik kom hierop nog terug. En wat denk je van die 5, 6 spelers die ook weg willen en naar meer STATUS elders en meer geld verlangen, want ze worden in Rotterdam-Zuid onderbetaald. Dus Jacobi, niet zo arrogant doen, want die 2 één-kutsterretjes van je club bevestigen dat je nederiger moet en zal zijn. Hou dus je waffel. Jij en je maatje gtsb zijn onrustig, gespannen en nerveus vind ik, omdat Ajax de topclub uit Nederland aan de weg timmert. Vroeg of laat komt paybacktime en dan heb jij geen leven en wordt het voor jou en je maatje gtsb jammeren, huilen en janken en dan krijgen de scheidsrechters, de VAR en de KNVB weer de schuld, zielig en niet mannelijk.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Pfff zeg gaat het wel goed met je. Ik zou mijn bloeddruk maar eens laten controleren. En wat janken betreft dat doe je al het hele seizoen en aankomend seizoen weer. Met matige spelers volgens jou toch tweede geworden. . De beker gewonnen. Prachtig voetbal laten zien in Europa waardoor Slot zijn verdiende transfer heeft te pakken. En wij gaan gewoon door met niks. Het verschil met jou tobclub is zo groot. dat Feyenoord mijlen ver boven jullie zijn. Zesentwintig punten voorsprong op jullie. En wat helemaal te ziek voor woorden is dat de knvb de var en scheidsrechters medelijden met jullie hebben. Wees daar maar trots op. Hoe diep kan je zinken. Zakdoekje nodig?

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

King Jacobie, als ik jou was eerst leren een toontje lager te zingen. Jouw kinderhand is gauw gevuld. Niet arrogant zijn als je je dat niet kan veroorloven en als je denkt verbeelding te mogen hebben. Je reacties lezen als een natte krant net als het spel van je cluppie. Met mij is er niks aan de hand maar met jou wel, want je hebt een dwangmatige behoefte om Ajax elke keer te moeten vernederen. Ik begrijp het wel als jouw cluppie jarenlang na Ajax en PSV en AZ de tweede viool moest spelen. En in het komende seizoen zal die rol jouw cluppie wel weer toebedeeld worden.

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gelukkig geen dave Vos daar schiet ajax niets mee op

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

We moeten maar afwachten welke namen er nu gaan komen na enkele afwijzingen !!!

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Maurice Steijn is direct beschikbaar, kent (inmiddels) hoe het er bij Ajax aan toegaat, kent het soort spel wat Ajax speelt (????) en is vervolgens gebrand om de complete selectie te verpatsen en naar zijn zin te vervangen. Een opruimer dus, dat is wat Ajax nu nodig heeft........

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Steijn is meer geschikt voor dat onbeduidende clubje uit Rotterdam-Zuid, misschien krijgen ze als bonus zijn zoon Sem cadeau als vervanger van die mislukte Santi.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

!

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In eerste instantie waren ze op zoek naar een team die complementair is aan elkaar. Ik ben daar geen voorstander van. Liever één coach die alle aspecten heeft EN dat zijn team complementair is. Ze zoeken iemand met ervaring. Ik zou zeggen voetbalvisie is n tactisch inzicht boven ervaring. De hele voetbalwereld kijkt naar Xabi Alonso. Het valt op dat coaches met een sterke spelopvatting, een goede visie, het goed doen met goede spelers en geen topspelers. In luttele seconden schakelt Stuttgart van het ene systeem naar het andere systeem. Hij heeft dagelijks natuurlijk Mourinho en Pep meegemaakt. Alonso is leergierig en intelligent, was iedere dag bezig waarom en hoe zij bepaalde dingen doen. Waarom tot in de details Pep de opbouw aandacht geeft en waarom Mourinho iedere opponent bestudeert om een tactisch plan op te zetten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen