Van Praag slaat terug na ‘sneue’ kritiek van VEB: ‘Rijkelijk laat om daar nu over te beginnen’

21 mei 2024, 11:12
Foto: © Imago

Michael van Praag heeft de reactie van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) op zijn benoeming in de raad van commissarissen van Ajax “sneu” genoemd. Die mening sprak hij uit tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van de Amsterdammers.

Eerder dit jaar uitte VEB-directeur Gerben Evers in een interview in Trouw kritiek op de aanstelling van Van Praag in de rvc van Ajax. Hij is namelijk van mening dat het niet normaal is om een oud-bestuurder nog een keer de rol van commissaris te geven.

Artikel gaat verder onder video

Van Praag is het niet eens met deze kritiek, zo laat hij weten tijdens de vergadering. “Over mijn benoeming mocht u in november stemmen”, laat hij zich optekenen door De Telegraaf. “Ik had, in haar woorden, de volledige steun van de VEB. Maar een paar maanden erna, wordt ineens gesteld dat ik niet bij Ajax betrokken mag zijn. Begrijpt u het? Ik niet.” Van Praag is ook van mening dat de gesprekken over zijn aanstelling eerder hadden moeten komen. “Het is rijkelijk laat om daar een discussie over te beginnen, moet ik zeggen.”

Joost Schmets, woordvoerder van de VEB, verzoekt Van Praag niet over het onderwerp te “hakketakken” tijdens de vergadering en het te laten rusten. Ze zouden het er “later een keer over hebben”.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Beter laat dan nooit heer van Praag. Incompetentie mag nimmer beloond worden.

CG
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Laat van Praag lekker vertrekken, want Ajax wil toch echt doorselecteren, niet dan? Dus dat geldt ook voor de bobo's !!!

Gusa
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Het valt wel op, dat van Praag zijn nette en professionele houding al snel scheurtjes begint te vertonen als hij zelf aangepakt wordt. Hij praat tegenwoordig echt als een UEFA bobo...

0laf
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Precies dat. Tweelingbroer van Leo van Wijk. Zo lang zij blijven, blijft oude kliek en krijgt ajax geen nieuw elan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen