John van 't Schip krijgt verrassende nieuwe functie bij Ajax

19 mei 2024, 20:01   Bijgewerkt: 19 mei 2024, 20:17
Foto: © Imago

John van 't Schip krijgt vanaf volgend seizoen een functie bij Ajax in 'de voetbaldriehoek met technisch directeur Alex Kroes en degene die hem opvolgt als trainer'. Dat schrijft De Telegraaf zondagavond. De man die het seizoen bij Ajax afmaakte als interim-trainer wordt dus geen 'head of coaching', zoals aanvankelijk de bedoeling was.

Volgens journalist Mike Verweij zag Van 't Schip het zelf niet zitten om (jeugd)trainers te coachen. Uiteindelijk is dus een andere functie gecreëerd, waarin Van 't Schip een belangrijke rol zal vervullen de beoordeling van spelers van buitenaf en uit de jeugdopleiding. Hij gaat een 'zwaarwegend oordeel' vormen of een (meerdere keren) gescoute mogelijke aankoop of een speler van Jong Ajax of Ajax Onder 19 geschikt is om het shirt van Ajax 1 te dragen.

Artikel gaat verder onder video

Verweij spreekt van een 'brugfunctie' tussen de jeugd en het eerste elftal, die eerder door Dennis Bergkamp werd vervuld bij Ajax. Het was al langere tijd duidelijk dat Van ’t Schip een nieuwe functie zou krijgen in de Johan Cruijff ArenA, maar inmiddels lijkt dus duidelijk wat die behelst. Naar verwachting gaat Van ’t Schip samenwerken met Francesco Fariolio, die geldt als belangrijkste kandidaat om hem op te volgen als trainer.

Zondagmiddag, na de wedstrijd tegen Vitesse, kon Van 't Schip nog niet veel kwijt over zijn nieuwe functie. "Ik heb een goed gesprek gehad met Alex (Kroes, red.). Daar gaan we uitkomen en dan begin ik in een andere rol. Maar dat wordt allemaal nog bekendgemaakt. Dat is nu nog te vroeg."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Van 't Schip wil betrokken blijven bij zijn club en Ajax wil dat hij blijft. Dus wordt er een functie gecreëerd die hem bevalt en waar de club wat aan denkt te hebben. Niks mis mee.

CG
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Zelf dat ik ook denk dat dit een heel goed optie is. Is oké !!!

Baggio
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Laten we van t Schip nou niet helemaal de hemel inprijzen hij heeft nog nergens iets laten zien en kijken naar nieuw talet is wel een hele verantwoording hoor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen