Ajax lijkt mis te tasten, maar nadert ontknoping in zoektocht naar nieuwe trainer

8 mei 2024, 07:39
Foto: © Imago

De kans is groter dat Alex Kroes deze maand Graham Potter niet presenteert als nieuwe trainer dan wel, zo stellen ingewijden van de Amsterdamse club tegenover het Algemeen Dagblad. De onderhandelingen met de Engelse oefenmeester verlopen stroef, terwijl over de goedkopere kandidaat voor AjaxFrancesco Farioli - minder twijfels bestaan om een deal mee te sluiten.

Potter en Farioli lijken op dit moment de twee belangrijkste opties voor Ajax te zijn om John van 't Schip na afloop van dit seizoen op te volgen in Amsterdam. Eerstgenoemde wordt veelal als de topkandidaat genoemd, maar de onderhandelingen tussen Potter zijn management en technisch directeur Alex Kroes van Ajax verlopen niet voorspoedig. De twee partijen keken tegen een gigantisch verschil tussen vraag en aanbod aan en die kloof is nog niet gedicht: "De laatste stand van zaken is dat Graham Potter en zijn zaakwaarnemer John Morris een nieuw tegenvoorstel voorbereiden om Alex Kroes overstag te laten gaan", weet het AD.

De krant vervolgt: "In de onderhandelingen is dat de voorbije weken al wel flink gedicht, maar ingewijden achten de kans nog steeds groter dat Kroes deze maand de oud-trainer van Brighton en Chelsea niet dan wél presenteert in de Johan Cruijff Arena", stelt de krant. Farioli, de andere kandidaat, wordt binnen Ajax gezien als een veel realistischere optie als het gaat om onderhandelen over een contract.

Artikel gaat verder onder video

"De clubleiding raakte de voorbije weken steeds verder overtuigd van de pas 35-jarige maar inhoudelijk sterke Italiaan, over wie binnen Ajax minder twijfels bestaan om een deal te bereiken", schrijft Ajax-watcher Johan Inan in de krant. Inan spreekt van een ontknoping die nadert. De vraag is hoe lang Ajax vertrouwen blijft houden in een akkoord met Potter, die een andere voorwaarden van zijn contract in zijn hoofd heeft dan Kroes. Mocht Kroes de stekker uit de onderhandelingen trekken, kan hij definitief doorschakelen naar de goedkopere Farioli.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Miskoop vertrekt bij Ajax: Amsterdammers accepteren fors verlies van 40 procent

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Ajax dicht bij een akkoord is met Cruz Azul over een transfer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ajax zou al lang moeten stoppen met Potter

Storm
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Dat denk ik ook. Die man heeft er, zo is gebleken, sowieso al niet echt zin in. Stroeve onderhandelingen...dus ophouden ermee. Ga de gesprekken maar voeren met Farioli. Dat is een jonge gast die schijnbaar graag wil komen en die het bij Nice best aardig doet. Aan de andere kant zit er ook wel weer gespeculeer in dit bericht. Dan gaat het over "ingewijden" die iets roepen...lekker vaag.

CG
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ajax is altijd erg zwak en traag als het gaat om goede trainers/spelers te halen, dit omdat de andere clubs Ajax dan (altijd) twee stappen verder zijn qua onderhandelingen. Ajax toont geen goed activiteit op de transfermarkt !!!

Storm
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dat weet je toch helemaal niet? Hoe weet jij dat nou? Onderhandelingen zijn een proces dat lang kan duren en tijd nodig heeft. Je kunt er rustig vanuit gaan dat er dagelijks activiteit is. Bij elke club. Dat je daar niet elke dag iets over hoort is wat anders.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Eens.

Dug out
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet het niet…er is lang gedonder geweest binnen Ajax, misschien heb je dat gemist. Sinds vorige week kunnen ze eindelijk doorschakelen. Dit getreuzel heeft dus een reden.

Baggio
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

AJAX MIJN CLUB niet aan beginnen met een buitenlandse trainer

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Roberto Baggio, wat een speler was dat !

Hennie Pannevis-Bos
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar heb je gelijk in.

Kramer
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Hoe alle bovenstaande personen alles maar geloven dat een journalistje schrijft 😅. We gaan het meemaken, Potter wel of niet.. Fabioli (klinkt als een pasta) of misschien toch een ander. Ik zie geen capabele Nederlandse coach lopen die het zou kunnen. Jansen heeft denk ik wel potentie en Dick S ook vast wel, maar je wilt nu een Man hebben staan en niet een persoon waarvan je hoopt dat het goed gaat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Farioli, klinkt als mayonaise, maar zeker het proberen waard, wel met een vernieuwde selectie en geen vintage als onze HuisWijn. Laat die Farioli een paar spelers meenemen. Eerste seizoen zal wel eerst wennen zijn voor zowel Ajax als de grote schare supporters.

KROTJE
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik hoop dat Alex op Koers blijft, tijd gaat een beetje dringen vanwege de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Dug out
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ik zou stoppen met Potter en voor Farioli gaan. Tenzij Ten Hag er oren naar heeft om terug te keren naar Ajax. Hij ligt na de laatste wedstrijd helemaal onder vuur en Bayern München lijkt geïnteresseerd te zijn in een andere coach. De vertragingen met Potter komen dan misschien toch goed uit voor Ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Potter ontslagen, is nu werkloos en heeft overdreven hoge financiële eisen, in ons land en in het buitenland staat hij op de shortlist, dus daar naar toe moven, zou ik zeggen. Hij blijft het voordeel van de twijfel krijgen. Farioli, 35 jaar (kijk om je heen de meeste (top-) trainers zijn niet erg oud), Farioli staat met Nice 5e in de zware Franse competitie dus hij kan wel wat en hij is goedkoper dan Potter. Alleen geen langjarig contract aanbieden. Eén voorwaarde, wie het ook wordt laat hem spelers meenemen die hij kent, is broodnodig.

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Graag of gewoon niet,geld kan beter in een nieuwe selectie gestopt worden anders gaat dat hele wanbeleid nog jaren door

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen