Onbegrijpelijke actie Ajax-speler: 'Berghuis had hem helemaal verrot gescholden'

14 december 2023, 23:53
Foto: © ESPN

Ajax-aanvaller Chuba Akpom heeft maar weinig vrienden gemaakt bij zijn medespelers. De aanvaller kon in de slotfase tegen AEK Athene driemaal af op de vijandelijke keeper, maar miste al zijn mogelijkheden om het duel definitief te beslissen. Dat kwam hem, ondanks twee doelpunten, op veel kritiek te staan, omdat hij zeker in één situatie had moeten afspelen.

Na het duel dacht analist Kees Jansma bij Veronica dat het maar goed was dat Steven Berghuis een schorsing uitzat. “Want die had je helemaal verrot gescholden. Dan is het maar goed dat Tristan Gooijer naast je staat”, zei de voormalige perschef van het Nederlands elftal over de enorme kans die Akpom op de keeper schoot, terwijl hij de bal ook af had kunnen leggen op de meegelopen Gooijer. “Gooijer reageerde niet, maar hij had hem opzij moeten leggen.”

“Dit soort kansen kun je ook wel een keer missen”, was collega-analist Kieft nog relatief mild over de eerste gemiste kans van de Engelsman. Maar over de bal waarbij Gooijer en Martha meeliepen, was Kieft ook dodelijk voor Akpom. “Je moet hem gewoon geven. Wie of wat je ook bent. Zelfs Cristiano Ronaldo zou deze bal afschuiven. Dat zou hij absoluut doen, ja.”

Kieft denkt dat Akpom een ander type spits is, die niet zo vaak in zulke situaties komt. “Als ik zijn goals probeer terug te denken. Hij speelt meer in de zestien en met de kop erin”, dacht Kieft. “Of dat hij voor zijn man komt. Maar dit vraagt andere dingen van een spits en dat kan voor sommige spelers moeilijk zijn. Dat je gaat nadenken in de één tegen één. Dan kun je soms niet intuïtief handelen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AJAX72
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ajax moet berghuis snel opruimen wat één misluk mannetje

KROTJE
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Akpom die er voor zorgde dat Ajax met 2 doelpunten meer naar de volgende tussenronde gaat, zijn "missers" zijn vergeven. Berghuis moet niet zeuren, denk eens terug aan die slappe trap van Berghuis tegen Olij in de wedstrijd van afgelopen zaterdagavond tegen Sparta. Altijd moet het tot in de perfectie uitgevoerd worden, nou Akpom leverde in eerdere wedstrijden voor Ajax belangrijke punten op. Als Akpom niet naar waarde gewaardeerd wordt dan adviseer ik hem om bij Ajax naar elders te vertrekken. Ik hoop wel dat hij blijft, Akpom als aanvallende middenvelder is waardevol.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen