'108 balcontacten voor Ajax, 8 gecreëerde kansen, hij heeft het weer!'

28 januari 2024, 21:46
Foto: © Imago

Steven Berghuis heeft zaterdagavond een sterke indruk gemaakte op Marciano Vink. De aanvaller van Ajax maakte een doelpunt tegen Heracles Almelo (2-4 zege) en creëerde ook de nodige kansen, zo zag de analist van ESPN.

Vink denkt dat Berghuis extra getergd was na zijn uitspraken van vorige week, toen hij aangaf dat hij en ploeggenoot Steven Bergwijn wat meer ‘gekoesterd’ mogen worden. Die woorden trok Berghuis na de wedstrijd tegen Heracles overigens weer in.

Artikel gaat verder onder video

“Door zijn uitspraken van vorige week heeft hij zichzelf een schop onder zijn hol gegeven. Gisteren wilde hij de woorden die hij vorige keer gebruikte rechtvaardigen”, denkt Vink, die erop wijst dat Berghuis in Almelo liefst 108 balcontacten had. “Dat is behoorlijk veel, en creëerde acht kansen. Dat is echt veel voor één speler. Hij was zowel aanvallend als verdedigend heel bedrijvig. Hij hielp Gooijer aan de rechterkant, vroeg ballen tussen de linies, speelde in, bewoog door, dat heb ik in geen weken van Berghuis gezien”, somt de analist op.

“Misschien hebben de aanvoerdersband en zijn woorden van vorige week hem goed gedaan en gebrand op een betere prestatie. We zagen gedrevenheid in zijn spel. Dat kennen we van hem, dus krijgt hij kritiek als het er niet is. Met zijn spel van zaterdag heeft hij laten zien dat het er nog in zit”, vervolgt Vink bij Dit was het Weekend. “Ik betwijfelde aan zijn gretigheid, zijn bereidheid om anderen te helpen en zichzelf dienstbaar op te stellen. Ik twijfelde of hij dat nog had. Aan de bal was hij subliem en zonder de bal vond ik hem ook erg goed. Dan heb je meteen ook een posities gevoel bij hem."

Eindigt Ajax dit seizoen in de top drie?

Laden...
1515 stemmen
Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen