Derksen: 'Hij heeft mij nooit kwaad gedaan, maar ik proef in de voetbalwereld dat iedereen een hekel aan hem heeft'

9 februari 2024, 22:43   Bijgewerkt: 9 februari 2024, 23:59
Foto: © Talpa

In Vandaag Inside buigt men zich vrijdagavond over het imago van NEC-doelman Jasper Cillessen. De ongelukkige avond die Cillessen vrijdag beleefde in Waalwijk, waar hij op bezoek met zijn club NEC een 2-0 nederlaag leed, zorgt voor hilariteit in de studio, tot lichte verbazing van Johan Derksen.

Wilfred Genee opent de uitzending met de mededeling dat Cillessen voor het eerst in zijn carrière een penalty heeft tegengehouden in de Eredivisie. Hélène Hendriks verklapt de clou: "Blij dat hij was, oh hij was zó blij. Maar hij moest over". En inderdaad: in tweede instantie ging de bal er alsnog in. René van der Gijp voelde hem al aankomen: "Het zit die jongen ook niet mee hè?"

Artikel gaat verder onder video

Derksen begrijpt er op zich weinig van. "Er is wat met Jasper Cillessen. Die jongen heeft mij nog nooit iets kwaads gedaan, maar ik proef in de voetbalwereld dat iedereen een hekel aan hem heeft. Waar ligt dat aan? Soms val je niet goed hè, in de voetbalwereld." Van der Gijp ziet wel enige gelijkenissen met zijn voormalig sc Heerenveen-ploeggenoot Gert-Jan Verbeek: "Ik kan geen aardigere gozer vinden, een wereldgozer, écht een topgozer. Maar óveral waar ik kom waar hij getraind heeft zeggen mensen pffff... Dan kwam ik bij Feyenoord en zei Roy Makaay: 'Godverdomme, wat hebben we nou aan onze fiets hangen joh?'. Dat is toch gek?"

"Dat geldt dan ook een beetje voor Cillessen", vervolgt Van der Gijp. "Het lijkt me geen onaardige knaap, maar iedereen, Sneijder, Van der Vaart, moet hem niet." Hendriks heeft wel een idee waar het probleem zit: "Hij heeft weleens onhandige uitspraken die niet zo sympathiek overkomen in de media. Dat bedoelt hij misschien niet zo, maar zo kwam het over." Genee diept een andere anekdote op: "Sneijder vertelde weleens dat hij altijd zijn ouders bij zich had tijdens het WK. Dan zat hij met z'n ouders in het restaurant of in de discotheek." Derksen vraagt zich wat af: "Waren ze er ook bij toen hij dat meisje in Spanje in verwachting maakte dan?" Genee: "Nee, die waren er denk ik een avondje niet bij..."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Misschien eens figuurlijk in de spiegel kijken Derksen, dan kom je er waarschijnlijk achter dat heel veel mensen een nog grotere hekel aan jou en van der Gijp hebben

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Het is zeker een Parg en een Engnek. Daarom paste hij zo goed bij 020.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen