Kaj Sierhuis vergroot degradatiezorgen van Fraser met wonderbaarlijk schot in minuut 89

24 februari 2024, 20:42

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een uitoverwinning geboekt op RKC Waalwijk. In de 89ste minuut besliste Kaj Sierhuis de wedstrijd met een prachtig afstandsschot: 0-1. RKC blijft op de zestiende plek staan en laat een mogelijkheid onbenut om de degradatiezorgen te verlichten, terwijl Fortuna naar de twaalfde plek klimt.

Het was van beide kanten geen al te imponerende wedstrijd. RKC bepaalde in grote gedeelten van de wedstrijd het spel, maarkon Fortuna de wil niet opleggen. In de afrondende fase was de ploeg van trainer Henk Fraser te slordig. Voor de rust liet David Min een kans van RKC onbenut – hij krulde naast – en aan de overzijde voorkwam Etienne Vaessen een treffer van Iñigo Córdoba.

Tien minuten na de pauze volgden nog eens twee serieuze kansen voor RKC. Een inzet van Kaj Sierhuis werd gekeerd door Vaessen, waarna Rodrigo Guth tegen de paal kopte. Halverwege de tweede helft dacht RKC de score te openen via Chris Lokesa, maar hij werd in buitenspelpositie bediend. De treffer werd dus afgekeurd door scheidsrechter Joey Kooij.

Een triest moment voor Fortuna deed zich voor toen Ivo Pinto per brancard van het veld gedragen moest worden na een pijnlijke botsing met zijn eigen keeper Michael Verrips, toen ze beiden probeerden om Michiel Kramer van de bal te houden. Het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar met een waanzinnig afstandsschot in de linkerbovenhoek bepaalde Sierhuis anders: 0-1.

Bekijk de goal van Sierhuis door te klikken op de tekst in onderstaande tweet (niet op het screenshot).

Eindigt RKC Waalwijk onder de rode streep?