Politie deelt supporters van PSV en Borussia Dortmund heel fraai compliment uit

21 februari 2024, 13:39
Foto: © Imago

De Politie Oost-Brabant heeft woensdag een compliment uitgedeeld aan de supporters van PSV en Borussia Dortmund. De politie spreekt van een veilig en geslaagd voetbalfeest tijdens en voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd. Supporters van alle twee de clubs hebben zich rondom het stadion en in de binnenstad goed gedragen, waardoor de politie weinig in actie hoefde te komen.

Op sociale media richt de Politie Oost-Brabant zich woensdag tot de supporters van PSV en die van Borussia Dortmund: "Wij waren vandaag aanwezig bij de wedstrijd PSV - Borussia Dortmund. Er werd 1 persoon aangehouden, maar wij kijken vooral terug op een geslaagd en veilig voetbalfeest in de Eindhovense binnenstad", valt er te lezen op X. Het enige smetje was een aanhouding, die na afloop van de wedstrijd plaatsvond: "Het ging om iemand die herhaaldelijk niet voldeed aan een vordering van een politieagent", schrijft de politie daarover.

Artikel gaat verder onder video

De positieve berichtgeving is voor het Nederlandse voetbal een opsteker, aangezien de voetballerij vaak op een vervelende manier in het nieuws komt. Onlangs vergeleek professor Leo Lucassen voetbalsupporters met de relschoppende Eritreeërs in Den Haag, waarmee duidelijk werd dat het (onjuiste) beeld wat over incidenten in de voetballerij heerst zorgelijk is. 

De politie en de supporters van PSV laten op sociale media weten blij te zijn hoe het er dinsdagavond aan toeging rondom het Philips Stadion: "Inderdaad, zeer fijne sfeer met de Duitsers. Meerdere praatjes mee gemaakt en stuk voor stuk vriendelijk. Ook vele Duitsers gehoord op onze vakken", schrijft een supporter van PSV in een reactie onder het bericht van de politie. 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen