Woede en ontsteltenis over beslissing Jochem Kamphuis: 'Schandalig, lachwekkend!'

7 februari 2024, 22:12
Foto: © Imago

SC Cambuur plaatste zich dinsdagavond voor de halve finale van de KNVB Beker, nadat het in eigen huis Vitesse wist te verslaan. Een strafschop van aanvaller Milan Smit besliste het duel in Leeuwarden, maar over de beslissing is veel ophef ontstaan. Niet iedereen is het er mee eens dat VAR Jochem Kamphuis arbiter Rob Dieperink naar het scherm had moeten halen. 

SC Cambuur stond op een 2-1 voorsprong tegen Vitesse, waarna het vanaf de strafschopstip de uitgelezen mogelijkheid kreeg om de wedstrijd te beslissen. VAR Kamphuis had vanuit Zeist een handsbal geconstateerd van een verdediger van Vitesse, waardoor hij zich genoodzaakt voelde om scheidsrechter Dieperink naar de kant te roepen. Kamphuis vond dat er voor de scheidsrechter uit het Gelderse Borculo aanleiding was om de bal op de stip te leggen.

Artikel gaat verder onder video

Dieperink had er de nodige tijd voor nodig, maar besloot vervolgens mee te gaan in het advies van de VAR. De thuisploeg kreeg een penalty, die zonder enige twijfel overtuigend werd benut door Smit: "Dacht dat de VAR alleen zou ingrijpen bij een 100 honderd procent fout van de scheidsrechter? Die man (Dieperink, red.) heeft 125 herhalingen nodig om tot een oordeel te komen", schrijft een supporter op sociale media.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen