Mike Verweij: 'Met alle respect, maar hij is in niets een Ajax-trainer'

4 maart 2024, 18:06
Foto: © De Telegraaf

Ron Jans maakte zondag duidelijk geen oren te hebben naar de trainersfunctie bij Ajax, maar volgens Mike Verweij vindt de oefenmeester van FC Utrecht het ‘prachtig’ dat zijn naam wordt genoemd. Toch ziet Verweij in Jans geen geschikte trainer voor Ajax.

“Ron Jans vond het natuurlijk prachtig dat René van der Gijp zijn naam noemde als trainer van Ajax”, zegt Verweij, clubwatcher van Ajax namens De Telegraaf, in de podcast Kick-Off. “Met alle respect voor zijn carrière – want hij heeft bij FC Utrecht en FC Twente goed gepresteerd – maar hij is verder in niets een Ajax-trainer.”

Artikel gaat verder onder video

Jans liet zelf weten dat Ajax hem niet hoeft te bellen. “Als Ajax al contact zou willen opnemen, dan hoeven ze dat niet te doen. Ik heb in september voor anderhalf jaar bij FC Utrecht getekend en heb het geweldig naar mijn zin. En ik ben van: een man een man, een woord een woord. Loyaliteit en betrouwbaarheid vind ik een groot goed.” Verweij: “Dat je dan toch gaat reageren… Toch even het moment aangrijpen.”

Lees ook: Bij Ajax genoemde Jans bedankt nú al voor de eer: 'Ze hoeven mij niet te bellen'

Zondag verloor het Utrecht van Jans met 2-0 van Ajax. Het was de eerste nederlaag na een reeks van vijftien ongeslagen wedstrijden. “FC Utrecht bijt weer niet door”, concludeert journalist Valentijn Driessen. “Iedereen roept dat Ron Jans de trainer van Ajax moet worden, maar als puntje bij paaltje komt, bijt hij niet door met Utrecht. Joseph Oosting wordt straks derde met FC Twente en dat werd Ron Jans ook niet.”

Is Ron Jans een geschikte trainer voor Ajax?

Laden...
2351 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Nee het gaat van kwaad naar erger bij Ajax. Eerst een Duitser de club laten mollen, genoegen nemen met 3e rangs spelers en trainers moet nu wel van geleerd zijn, lijkt me!

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Nee, het dieptepunt hebben we wel gehad. Verder gaat het gewoon weer naar boven. Dit seizoen is verloren, duidelijk. Wonden likken en opkrabbelen. Mislintat was een vergissing. Vooraf had ik juist vertrouwen in hem, gebaseerd op zijn werk bij de VfB. Het kan verkeren, zei Bredero.

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Jans zal het niet lang bij Ajax volhouden, te licht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen