Nijhuis aangepakt: 'Hij is echt een kutscheidsrechter, af en toe mag je iemand dwars doormidden schoppen!'

18 maart 2024, 21:17
Foto: © Imago

RTV Rijnmond-analist Harry van der Laan is niet te spreken over scheidsrechter Bas Nijhuis, zo heeft heeft hij maandagmiddag duidelijk gemaakt in de nieuwste aflevering van Rijnmond Sport. De oud-voetballer vindt dat Nijhuis niet consequent fluit.

"Bas Nijhuis vind ik geen goede scheidsrechter, dat vind ik echt een kutscheidsrechter eerste klas", begint Van der Laan, nadat verschillende scheidsrechters uit de Eredivisie ter sprake komen. Presentator Bart Nolles corrigeert Van der Laan vervolgens wegens zijn taalgebruik, waarna de analist verdergaat met zijn betoog. De zestigjarige oud-profvoetballer vindt vooral dat het voor spelers totaal onduidelijk is wat van Nijhuis verwacht kan worden.

Artikel gaat verder onder video

"Je weet nooit wat er mag gebeuren, af en toe mag je iemand dwars doormidden schoppen en dan fluit hij weer voor een hele lichte overtreding", legt Van der Laan uit, die het tevens kwalijk vindt dat de arbiter aanvallers in duels niet altijd voldoende weet te beschermen: "Nijhuis neemt de verdedigers in bescherming, dat is altijd fout", stelt de analist, die in het algemeen vindt dat ook keepers veel te veel bescherming krijgen in het betaald voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen