Redding voor Vitesse in zicht: nieuwe gegadigde wil geplaagde club overnemen

9 maart 2024, 12:30
Foto: © Imago

Mogelijk een doorbraak in de langdurige soap rondom het voortbestaan van Vitesse. Stadioneigenaar Michael van der Kuit wil de geplaagde club overnemen met zijn bedrijf Stadion Arnhem. Dit zou weleens de redding van de Arnhemse club kunnen betekenen.

Van der Kuit heeft zijn interesse inmiddels kenbaar gemaakt bij de KNVB, het Ministerie van Economische Zaken en de onafhankelijke licentiecommissie. Voorheen zag het ernaar uit dat de Amerikaanse zakenman Coley Parry met The Common Group de eigenaar zou worden van Vitesse, maar de KNVB keurde dit af.

Artikel gaat verder onder video

“In verband met de aanhoudende crisis rond Vitesse en het ontbreken van realistische opties voor het zeker stellen van de continuïteit van Vitesse, heeft Stadion Arnhem zich beraden over mogelijkheden om een oplossing te vinden voor de huidige crisis”, valt er te lezen in een persbericht van Stadion Arnhem.

“Stadion Arnhem is tot de conclusie gekomen dat de huidige situatie onhoudbaar is en slechts tot intrekking van de KNVB licentie kan leiden indien zich geen levensvatbare alternatieven aandienen”, vervolgen ze. Ook Van der Kuit reageerde: "Het is nu '2 voor 12' en voor mij aanleiding stappen te zetten om de club te behoeden voor de ondergang door middel van een overname en daarmee ook mijn zakelijke belangen te verdedigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen