Ronald Koeman vertelt eerlijk wat hij vindt van vriendschap Memphis Depay en Quincy Promes

18 maart 2024, 17:06   Bijgewerkt: 21 maart 2024, 14:09
Foto: © Imago

Ronald Koeman vindt de publieke steun van Memphis Depay voor Quincy Promes onhandig. De bondscoach lijkt van plan om de kwestie met Depay te gaan bespreken in de komende interlandperiode.

Depay laat via sociale media vaak blijken achter Promes te staan, ook na diens veroordelingen tot 1,5 jaar cel (voor het neersteken van een neef) en 6 jaar cel (voor betrokkenheid bij cocaïnesmokkel). Koeman spreekt van een ‘delicate kwestie’ en vindt dat Depay met zijn gedrag op sociale media onnodige kritiek uitlokt.

Artikel gaat verder onder video

“Ik zou het zelf niet doen”, geeft Koeman aan. Eerder sprak KNVB-directeur Nigel de Jong al met Depay over diens banden met Promes. “Ik heb er nog niet met Memphis over gesproken, Nigel wel. Of ik dat nog ga doen? Ik vind wel dat je het voor jezelf makkelijker kunt maken, door zulke dingen niet te doen. Dat roept altijd weer aversie en kritiek op. Ik vind dat je dat zoveel mogelijk moet weghouden, als dat kan.”

Koeman snapt het argument dat Depay zijn vriend steunt. “Daar kan ik me wel wat bij voorstellen, maar dit is wel een heel delicate kwestie natuurlijk.” Justitie is momenteel bezig met pogingen om Promes uitgeleverd te krijgen vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij momenteel wordt vastgehouden.

🔗 Misschien vind je dit artikel ook interessant

Memphis Depay dient in een interview met De Telegraaf zijn voormalig ploeggenoot - en tegenwoordig analist - Rafael van der Vaart van repliek.

➡️ Memphis slaat terug naar Van der Vaart: 'Als ik hem hoor praten denk ik: jongen...'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen