Tom Egbers spant kort geding aan tegen NOS en eist werkzaamheden terug

21 maart 2024, 14:18
Foto: © Imago

Tom Egbers spant een kort geding aan tegen de NOS, nadat hij vorig jaar maart werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. De 66-jarige sportcoryfee zit sindsdien thuis, maar hij wil zijn werkzaamheden hervatten. Het kort geding dat Egbers aanspant komt maandag voor in de rechtbank.

De meldingen waren anoniem volgens kamp Egbers. “Het is bij anonieme meldingen gebleven, ook is geen enkel concreet voorbeeld gegeven van wat de anonieme meldingen concreet inhielden”, staat in het kort geding, zo meldt het Algemeen Dagblad. “Voor eiser (Tom Egbers, red.) is het daarom niet duidelijk welk verwijt van grensoverschrijdend gedrag hem wordt gemaakt.”

Artikel gaat verder onder video

Er werd verschillende keren met de hoofdredactie van NOS Sport overlegd over een terugkeer van Egbers. De presentator werd nadat hij gecanceld werd, vervangen door Gert in ’t Hof. Egbers erkende de affaire eerder. De Almeloër wil graag dat de NOS hem rehabiliteert, en dat de omroep niet meer negatief over hem praat.

Later meer…

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Al zou Egbers winnen en hij komt terug als presentator zal hij voor een deel van de kijkers niet meer voor 100procent geloofwaardig zijn. Jammer dat Egbers zich zo laat kennen. Als ik hem was zou ik liever een flinke schadevergoeding eisen dan als presentator terug te komen, hij kan toch meer dan alleen presenteren ?

Mike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Grote kans dat dat ook de insteek is. Als hij terug zou moeten komen van de rechter dan krijgt hij meer geld dan nu.

KROTJE
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Je ziet het weer helemaal goed Mike, maar terug op het scherm zal voor hem onverstandig zijn. Trouwens zoals met alles, verversing is vooruitgang (niet altijd) maar toch.

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als jij buiten je werk om een relatie aangaat met iemand al dan niet een collega dan gaat dit niemand iets aan. Als jij het normaal vind dat je baas jou vervolgens op non actief zet hierom klopt er iets niet. Egbers kan zelfs eisen dat zijn loon doorbetaald wordt over de periode dat hij op non actief staat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jay Fanta, Wij hebben een onafhankelijke rechterlijke macht en die moet het maar bepalen wat juist is of niet. Uitspraak is ook in hoger beroep bindend. Wij wachten wel de nabeschouwing van de persvoorlichter dan maar af.

Laurens1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

De Nederlandse rechtspraak draait om bewijs, de beschuldigingen zijn van horen zeggen, aannames welke niet geverifieerd kunnen worden! De persoonlijke schade is niet terug te draaien, het recht moet wel zegevieren in deze.

LudiekInside
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Jammer dat ie zelf heeft bekend wat hij heeft uitgespookt. En het recht moet zeker zegevieren in deze voor het slachtoffer.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

De vraag is dan wel, wie nu wie versierde. Daarbij is er voor een versierende partij altijd iemand die daar al dan niet op ingaat. Nadat de affaire uit kwam is hij deze vrouw zodanig gaan pesten dat ze uiteindelijk ontslag heeft genomen. Dat hij een buitenechtelijke affaire op de werkvloer is begonnen duidt er op dat hij niet de slimste is, nooit doen zoiets.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen