Ajax-supporters verbijsterd door nieuws over Kroes: 'Niks blijft ons bespaard dit jaar'

2 april 2024, 09:22   Bijgewerkt: 2 april 2024, 15:04
Foto: © Imago

De supporters van Ajax reageren verbijsterd en moedeloos op het nieuws dat algemeen directeur Alex Kroes dinsdag is geschorst en dat de club de samenwerking 'permanent' wil beëindigen. De bestuurder trad op 15 maart jongstleden aan in de Johan Cruijff ArenA, maar wordt ervan verdacht te hebben gehandeld met voorkennis.

Een week voordat op 2 augustus 2023 bekend werd dat Kroes aan de slag zou gaan in Amsterdam, kocht de oprichter van zaakwaarnemerskantoor SEG 17.000 Ajax-aandelen, blijkt uit een verklaring die de club dinsdagochtend doet uitgaan. "De RvC heeft extern juridisch advies ingewonnen, waaruit blijkt dat het zeer aannemelijk is dat hij daarmee handel met voorwetenschap heeft gepleegd. Handel met voorwetenschap is een strafbaar feit", motiveert de club het besluit om Kroes per direct te schorsen en aan te sturen op een definitief vertrek.

Artikel gaat verder onder video

Op X regent het verbijsterde reacties van supporters van de Amsterdammers, die hoopten dat Ajax met de aanstelling van Kroes weer in rustig vaarwater zou belanden maar bedrogen uitkomen. Een greep uit de reacties:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kroes stelt dat Ajax op de hoogte is gesteld van zijn aandelen aankoop vlak voor zijn aanstelling, als dit klopt heeft de RvC wederom verzaakt om dit te melden vorig jaar augustus. Men vergeet dat sommige RvC leden er nog altijd zitten die het Mislintat debacle mede hebben veroorzaakt door hem zijn gang te laten gaan.

KlaasJanH
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Misschien toch een keer die huppelkut uit de rvc knikkeren??! Zal wel weinig helpen want blijkbaar zijn ze allemaal zwakzinnig. Club is echt tot de grond afgebrand en misschien moest het zo zijn met dit verrekte wanbeleid..

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

(cut/paste) Handel met voorkennis ontstaat als iemand aandelen of andere effecten koopt of verkoopt, terwijl diegene meer informatie over de onderliggende waarde heeft dan anderen, die slechts over de algemeen beschikbare informatie beschikken. Iedereen op deze steen wist, eind september, dat het alleen maar beter met Ajax kon gaan. Daarmee lijkt mij voorkennis, niet aan de orde. Wel natuurlijk een naief onhandige actie van Kroes

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen