België heeft na 31 jaar weer een ploeg in de halve finale van een Europees toernooi

18 april 2024, 23:11   Bijgewerkt: 18 april 2024, 23:59
Foto: © Imago

Na 31 jaar vaardigt België weer een club af naar de halve finale van een Europees toernooi. Club Brugge bereikte donderdagavond de laatste vier van de Conference League via een 0-2 zege op PAOK Saloniki. Vorige week won Club in eigen huis al met 1-0.

Een dubbelslag van Ferran Jutglà leverde Club de volle buit op. In minuut 33 scoorde de Spanjaard na voorbereidend werk van Michal Skoras; vlak voor rust maakte Jutglà de 0-2. Dat doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd vanwege vermeend buitenspel in de aanloop, maar de VAR zag dat daar geen sprake van was.

Artikel gaat verder onder video

In de tweede helft bleef Blauw-Zwart volwassen overeind in de Griekse heksenketel. Club Brugge is de eerste Belgische club sinds Royal Antwerp in 1993 die de halve finale van een Europees toernooi haalt. Destijds werd Antwerp uiteindelijk in de finale van de Europacup II uitgeschakeld door Parma.

Sindsdien stond een Belgische ploeg negen keer op de drempel van de halve finale, maar steeds bleek de kwartfinale het eindstation. Nu zal Club Brugge, dat in Griekenland aantrad met Bjorn Meijer, aantreden tegen Fiorentina in de halve finale.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Liverpool is klaar in Europa: Koopmeiners en De Roon gaan door ondanks nederlaag

Liverpool is uitgeschakeld in de Europa League na het tweeluik met Atalanta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen