Bosz baalt van eigen keuze: 'Onterecht en onbegrijpelijk dat hij uit het elftal moet'

13 april 2024, 16:42   Bijgewerkt: 13 april 2024, 16:55
Foto: © ESPN

PSV-trainer Peter Bosz noemt zijn eigen keuze om Mauro Júnior buiten de basiself te laten tegen Vitesse 'helemaal onterecht en onbegrijpelijk'. De Braziliaan was de afgelopen twee speelronden nog basisspeler tegen Excelsior (0-2 winst) en AZ (5-1 winst), maar verdwijnt tegen de hekkensluiter uit het elftal.

De keuze om Mauro buiten de basisopstelling van PSV te laten komt voort uit de beslissing om André Ramalho terug te laten keren in het hart van de verdediging, waardoor Jerdy Schouten een linie doorschuift en op het middenveld zal gaan starten. In de voorbeschouwing bij ESPN vraagt presentator Milan van Dongen aan Bosz of hij tegen Vitesse voor Ramalho kiest omdat hij niet verwacht dat Vitesse veel druk zal gaan zetten.

Artikel gaat verder onder video

Die lezing bestrijdt Bosz: "Nee, helemaal niet. Je moet keuzes maken en ik vind dat Mauro het geweldig gedaan heeft. Dus eigenlijk helemaal onterecht en onbegrijpelijk dat hij het elftal uit moet. Maar ik mag er maar elf opstellen, dus we moeten toch weer keuzes maken en dat hebben we nu gedaan. Als je Jerdy naar het middenveld zet, dan moet je daar een plek vrijmaken."

Daarna wordt duidelijk dat Bosz en analist Kenneth Perez het inmiddels weer met elkaar kunnen vinden, al blijft de trainer van PSV fel over de uitspraken die de Deen deed na afloop van de verloren wedstrijd bij NEC (3-1). Perez betichtte de trainer toen van 'spelletjes' toen hij zijn elftal na afloop 'hautain' en 'arrogant' noemde. Bekijk in de tweet hieronder wat Bosz daarover te zeggen heeft.

Volg hier LIVE de wedstrijd tussen PSV en Vitesse

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ibrahim Afellay spot 'Neymar van de Eredivisie' bij PSV: 'Geweldig, wat een speler man!'

Ibrahim Afellay geniet van een uitblinker van PSV. "Hoe hij die verdediger op de achterlijn weg zet, geweldig. Wat een speler, man."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen