Grootverdieners Barcelona zetten hakken in het zand: viertal weigert mee te werken aan vertrek

23 april 2024, 13:59
Foto: © Imago

FC Barcelona zal een aantal spelers moeten verkopen komende zomer, maar enkele grote namen willen liever blijven. Alejandro Balde, Jules Koundé, Raphinha en Robert Lewandowski zouden geld in het laatje kunnen brengen, maar blijven liever in de Catalaanse hoofdstad voetballen.

Volgens Sport is Deco, sportief directeur bij de topclub uit Spanje, op zoek gegaan naar spelers om te verkopen, zodat het financiële plaatje bij FC Barcelona weer hersteld kan worden. Het liefst zou Deco spelers zien vertrekken die dit seizoen weinig minuten hebben gemaakt. Dat soort spelers levert echter niet veel op, terwijl de technische directie wel versterkingen op het oog heeft voor het volgende seizoen. Daarom ziet de club zich genoodzaakt één of meerdere steunpilaren te verkopen.

Artikel gaat verder onder video

Het zou hierbij dus gaan om Balde, Koundé, Raphinha en Lewandowski, spelers die flinke salarissen verdienen bij de club. Alle vier hebben ze echter aangegeven niet uit Barcelona te willen vertrekken, waardoor er momenteel er soort ‘strijd’ gaande is tussen de spelers en hun zaakwaarnemers aan de ene kant en FC Barcelona aan de andere kant. Aangezien er zeker één speler moet vertrekken, zijn de ogen nu gericht op Ronald Araújo. De Uruguayaanse verdediger zou al aanbiedingen hebben gekregen van boven de 80 miljoen euro. Meerdere clubs zijn geïnteresseerd, waaronder Bayern München. De zaakwaarnemer van Araújo is bovendien niet tevreden met het huidige contractverlengingsvoorstel van Los Blaugranas.

Het probleem is echter dat het verkopen van Araújo mogelijk niet voldoende is om de financiële crisis van FC Barcelona compleet op te lossen. De club moet dus vervolgens meer spelers verkopen, maar de bovenstaande belangrijkste kandidaten willen niet weg. Ook stelt Sport dat trainer Xavi nog wel eens aan zou kunnen blijven bij de club, als de juiste aankopen gedaan worden. Maar ook daar is geld voor nodig.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart verrast: 'Nooit gedacht dat hij zou ver zou komen, ik vond hem gewoon niet zo goed'

Rafael van der Vaart is verrast door de ontwikkeling van een speler tegen wie hij elf jaar geleden zelf voetbalde.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk trio voor bij Feyenoord, of zal de overgang qua stadion iets te groot zijn Rudolf? Jij bent de kenner hier en komt met zoveel gefundeerde argumenten! Lewandowski blijft gewoon.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen