Kenneth Perez ziet het somber in en adviseert basisspeler van Ajax te vertrekken

5 april 2024, 09:37
Foto: © ESPN

Kenneth Perez denkt dat Anton Gaaei er goed aan doet om deze zomer verder te kijken en een vertrek bij Ajax te overwegen, zo geeft de analist van ESPN na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en Go Ahead Eagles (1-1) aan. Ondanks dat Gaaei donderdagavond met een wonderschone treffer zijn visitekaartje afgaf, denkt Perez dat het lastig kan worden voor de Deen als Ajax zich gaat versterken.

De analist van ESPN vindt het systeem al een groot nadeel voor zijn landgenoot. Ajax speelt momenteel met vijf verdedigers, maar de kans lijkt gezien het verleden van de Amsterdammers niet al te groot dat dit systeem wordt doorgezet onder een nieuwe coach: "Dit is niet het systeem waar Ajax volgend seizoen mee gaat beginnen. Het lijkt me wel dat Gaaei verder gaat kijken, als je ergens heel veel speeltijd kan krijgen", geeft Perez.

Artikel gaat verder onder video

Zeker als Ajax zich versterkt op de rechtsbackpositie, iets wat niet verrassend zou zijn, vindt Perez dat Gaaei voor zichzelf moet kiezen: "Het hangt ook af van wie er wordt gehaald. De concurrentiestrijd met Tristan Gooijer wil je wel aangaan, of met Devyne Rensch, maar niet met een topper. Dan wordt het lastig", denkt de analist, die wel vindt dat Gaaei de afgelopen periode sterker is geworden.

"Elke keer als hij wat moeilijks wilde doen, ging het fout", blikt de analist terug op wedstrijden die Gaaei eerder dit seizoen speelde, zoals tegen AZ en Feyenoord toen hij vroegtijdig werd gewisseld. "Nu was het wat meer rechttoe rechtaan. Maar alles gaat wel in de hoogste intensiteit en hij heeft veel snelheid. Over zijn mentaliteit en zijn fysiek hebben we niets te klagen", besluit de analist.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Bestuursraad wil straf Alex Kroes afzwakken', geschorste directeur laat gezicht zien in de ArenA

De bestuursraad van Ajax zoekt naar mogelijkheden om de straf voor Alex Kroes 'af te zwakken', schrijft het Algemeen Dagblad. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Verwijzend naar het artikel van Vlap over Gaaei waarin Jurgen (Feyenoord) en ik er over eens zijn dat Gaaei het toch niet helemaal is ben ik met Perez eens over het niveau van de sympathieke Gaaei. Anton Gaaei is geen rechtsback voor Ajax als Ajax in het komende seizoen op die plek sterker wil zijn. Ook Rensch en Gooijer voldoen niet aan dit profiel.

Dexi
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Niet alleen Gaaei,als je beste speler in de selectie Brobbey is dan moet je je echt achter de oren krabben en mijn neefje van 6 kan zich beter verwoorden dan de aanvoerder/uithangbord van Ajax. Ik kijk altijd met verbazing naar die man ,dat ziggo hiermee geassocieerd wilt worden zo'n ongeïnteresseerd persoon met ziggo logo op de borst.

Dropkick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is die man slim hè .

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Is een Spaanse Deen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen