Voortbestaan Vitesse in enorme problemen: 'Red die prachtclub, verdomme'

10 april 2024, 13:06   Bijgewerkt: 10 april 2024, 14:04
Foto: © Imago

Sjoerd Mossou hoopt dat Vitesse blijft bestaan, maar hij ziet wel daadwerkelijk grote problemen bij de club uit Arnhem. Het gaat momenteel helemaal niet goed met Vitesse. Zowel op sportief vlak niet als op financieel gebied. Op korte termijn heeft Vitesse zelfs negentien miljoen euro nodig om het voortbestaan van de club veilig te stellen.

“Vitesse heeft deze dans met de dood helemaal aan zichzelf te wijten. Het verdient het om straks nog minimaal twintig jaar in de Keuken Kampioen Divisie te creperen, desolaat op een houtje bijtend tussen Telstar en TOP Oss, voortmodderend voor 1.853 overgebleven diehards in een noodstadionnetje op Papendal”, schrijft Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

“Maar het is natuurlijk wel essentieel dat Vitesse, die trotse traditieclub uit 1892, blijft bestaan. Dat er ergens een zijden draadje wordt gevonden, een herrijzenis via de amateurs desnoods, een miraculeuze doorstart bij de gratie van de licentiecommissie”, gaat Mossou verder. Niet alleen het overtreden van licentieregels brengt Vitesse dichtbij de afgrond, maar sportief gezien gaat het ook slecht.

Afgelopen zondag verloor Vitesse op het eigen veld met 0-3 de Gelderse derby van NEC. Misschien was dit wel de laatste Gelderse derby aller tijden. Als het aan Mossou ligt blijft Vitesse wel in het Nederlandse voetballandschap. “Vitesse mag lijden, wegkwijnen, vrezen, verliezen en hopeloos aan de bedelstaf raken, zolang het maar wel eeuwig in leven blijft. Red die prachtclub, verdomme”, besluit Mossou.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Perez walgt van interview met Edward Sturing: ‘Irritant, dit zou ik vreselijk vinden als speler!’

Kenneth Perez pakt Vitesse-trainer Edward Sturing aan: 'Ik zou het als voetballer vreselijk vinden om hem te horen.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Neutraal
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Niet mijn club, maar hoop wel dat ze blijven bestaan en weer snel over deze impasse heen zijn.

Jesus krijst
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Zonde gun het niemand om zijn club te verliezen

Gusa
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Daar sluit ik me bij aan. Dit zou verschrikkelijk veel pijn doen voor heel veel mensen. Hoop dat ze toch een oplossing kunnen vinden.

Dexi
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wrexham AFC die uitkwam in het vijfde niveau van de engelse voetbalcompetitie (semi amateur) werd gekocht door twee miljonairs en promoveerde daarna naar het vierde niveau en een Nederlandse eredivisie club staat om omvallen en geen ene miljonair wil hier instappen.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Er zijn al ongeveer 200 miljoen euro doorheen gejast sinds 2010.

Dexi
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

@ Hebjehemweer, Na Fc Den Bosch, Ado den haag ,Roda jc en nu Vitesse . Denk je echt dat hier in Nederland lastiger is om je geld wit te wassen? We weten allemaal hoe het is vergaan met al die clubs ,Wrexham is na overname gepromoveerd.

Dropkick
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Maar Vitesse gaat van het ene criminele organistie naar het andere ,maar een kat in het nauw doet rare sprongen , maar ook een kat kan verkeerd terechtkomen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zo'n historische club als Vitesse moet behouden kunnen worden. Het wordt een gemis als Vitesse weg is. Vitesse de Angstgegner van de grote clubs.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het zal inderdaad zonde zijn als Vitesse uit het (betaalde) voetbal zal verdwijnen. De familie van mijn vaders kant waren supporters van deze mooie club. Maar er zijn al meerdere clubs met een rijke historie uit het betaalde voetbal verdwenen zoals HFC Haarlem, Wageningen, RBC Roosendaal en Veendam (gelegen aan de beruchte Lange Leegte). Buiten Vitesse schijnt bij MVV het water ook aan de lippen te staan en dat zal mogelijk ook bij sommige andere clubs gaan gebeuren. Het is erg voor de supporters maar als ze niet voldoen of kunnen voldoen aan de licentie eisen dan houdt het gewoon helaas op.

boyke27db
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Vitesse heeft deze dans met de dood helemaal aan zichzelf te wijten. Het verdient het om straks nog minimaal twintig jaar in de Keuken Kampioen Divisie te creperen, desolaat op een houtje bijtend tussen Telstar en TOP Oss, voortmodderend voor 1.853 overgebleven diehards in een noodstadionnetje op Papendal”, schrijft Mossou in zijn column voor het Algemeen Dagblad. Het is te hopen dat Mossau zijn lippen en handen verzwikt zodat hij twintig jaar crepeert van de pijn en alleen op een rietje kan zuigen. Wat een klootzak om zoiets te schijven Puur Telegraaf roddelkrant. Snap niet dat ze zoiets durven te plaatsen. Laat heel Nederland maar tegen deze kwajongen zijn IK ben geen Vitesse fan maar wel de oudste club en hoop echt dat ze het redden maar wel in een ander stadion en dat de gemeente Arnhem geen vergunningen geeft voor evenementen aan de eigenaar van Geldrome de grootste profiteur.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Denk je nu écht dat het AD geen roddelkrant is? Vrijwel alles is daar toegesneden op sensatienieuws en clickbaits. Een ander stadion is ook een interessante gedachte. Enig idee wie dat gaat betalen?

Elroy Putman
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Tja,dat krijg je,als je jaren boven je stand leeft.. Doei...

HendrikWesterneng28
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gewoon OPHEFFEN zo.n KUTCLUB

HendrikWesterneng28
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gewoon OPHEFFEN die KUT CLUB🤮🤮🤮

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen