Koeman verbijstert Oranje-fans: 'Maatsen niet, maar hij wel? Een regelrechte schande!'

29 mei 2024, 15:57   Bijgewerkt: 30 mei 2024, 01:16
Foto: © Imago

De definitieve EK-selectie van bonsdcoach Ronald Koeman, die de KNVB woensdagmiddag bekend heeft gemaakt, zorgt voor de nodige ophef op X. Veel supporters verbazen zich over het feit dat Champions League-finalist Ian Maatsen niet tot het 26-koppige keurkorps behoort dat de Nederlandse eer in Duitsland mag gaan verdedigen, terwijl bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum wél van de partij is.

Maatsen komt sinds de winterstop uit voor Borussia Dortmund, dat de linksback huurt van zijn eigenlijke werkgever Chelsea. Bij de Duitse topclub is de 22-jarige back steevast verzekerd van een basisplaats. Met BVB drong Maatsen verrassend genoeg door tot de finale van de Champions League, waarin Real Madrid komende zaterdag op Wembley de tegenstander is.

Artikel gaat verder onder video

Vier dagen voor de eindstrijd op Wembley krijgt Maatsen echter een bittere pil te slikken. Samen met Nick Olij, Quinten Timber en de al eerder geblesseerd afgehaakte Marten de Roon behoort de verdediger tot de vier spelers die afvallen uit de 30-koppige voorselectie voor het EK. Op X leidt de omissie van de Dortmund-back tot verbijsterde reacties.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Frank de Boer geeft advies aan Ronald Koeman: 'Hij is fantastisch en moet mee naar het EK'

Frank de Boer weet wie Ronald Koeman zeker moet meenemen naar het EK in Duitsland.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

 • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Er is natuurlijk weer allerlei gedoe over wie er mee gaat en wie er beter mee had kúnnen gaan, en mij is het eerlijk gezegd allemaal worst...maar ter verdediging van Koeman: ik kan me niet voorstellen dat eerdere bondscoaches niet in bepaalde gevallen de keuze hebben gemaakt voor spelers waar ze goed mee door een deur kunnen of misschien zelfs wel een soort vriendschapsband mee hebben. Ten faveure van spelers die wellicht beter zouden passen en / of betere spelers zijn. Het zou me althans niet verbazen. Dat gezegd hebbend, het NL Elftal boeit me verder niet zo.

redknap
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Bijlow hoort er ook niet bij. Speelt nooit altijd geblesseerd!!

Klantenservice
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Is blessuregevoeligheid per definitie voor jou een reden waarom spelers niet mee zouden moeten gaan? Dan hadden er in het verleden namelijk al behoorlijk goede spelers thuis moeten blijven.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

@Klantenservice Ik ben het opzich wel mee eens, maar als je als keeper zo vaak geblesseerd ben dan vind ik het op een EK niet handig zeker als je best veel geblesseerd bent geweest dit seizoen.

The all blacks
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Wijnaldum is een vriendje van koeman. Al loopt ie op krukken, gaat ie nog mee

jailhouserocker
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Wat een onzin. Maatsen is een linksachter en Wijnaldum een aanvallende middenvelder. Slaat dus helemaal nergens op, deze verontwaardiging

Goku
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Gaat ook om het totaal plaatje die hij meeneemt

Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Maatsen CL finale 3 goals en 2 assists achter z'n naam waarvan 1 in CL. Blind 3e in Primera Division 1 goal en 2 assists. Adieu Daley!!

JMP
Link gekopieerd!
  15
  + 1
avatar

Koeman is een huichelaar. De familie Blind zit er tot voorbij de ellebogen in bij de KNVB. Dát is de reden dat Maatsen is geslachtofferd. Maatsen heeft een geweldig seizoen bij de CL finalist gedraaid. Dat stelt iets meer voor dan dat 30 meer achter de verdediging spelen bij een Spaanse subtopper. Maar Maatsen heeft geen banden in Zeist itt Dailey Blind. Koeman is niet serieus te nemen, maar dat was al langer bekend. Maar sinds het terughalen van de uitgerangeerde Wijnaldum was dat al bekend. De in het amateurvoetbal beruchte vriendjespolitiek bij oranje, het is een lachertje.

rvas
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Hoe is het mogelijk dat je Daley Blind meeneemt naar het EK. Blind is traag en hij wordt er zo uitgelopen. Onbegrijpelijk dat je Maatsen niet kiest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen