Definitieve EK-selectie Oranje bekend: Koeman neemt deze drie spelers niet mee naar Duitsland

29 mei 2024, 15:20   Bijgewerkt: 29 mei 2024, 16:12
Foto: © Imago

De KNVB heeft woensdagmiddag de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland bekendgemaakt. Uit de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman zijn, in navolging van Marten de Roon, ook Nick Olij, Quinten Timber en Ian Maatsen afgevallen.

Op 16 mei maakte de KNVB de 30-koppige voorselectie van Koeman wereldkundig. Op dat moment was al duidelijk dat de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Polen, een race tegen de klok zou gaan worden voor Frenkie de Jong en Memphis Depay. De aanvaller van Atlético Madrid maakte inmiddels weer wat speelminuten, maar de FC Barcelona-middenvelder kwam in het restant van het seizoen niet meer in actie. Koeman gaf later echter aan bereid te zijn beiden - ook indien niet wedstrijdfit - mee te nemen naar Duitsland, mits zij later in het toernooi wél in actie zouden kunnen komen.

Artikel gaat verder onder video

Ook Marten de Roon, die een dag voor de bekendmaking van de voorlopige groep geblesseerd uitviel in de Italiaanse bekerfinale tussen zijn club Atalanta Bergamo en Juventus, maakte deel uit van de voorselectie. Zijn kwetsuur kostte de 33-jarige middenvelder niet alleen de - gewonnen - finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen, maar afgelopen maandag werd al duidelijk dat De Roon ook het EK zal moeten laten schieten. Koeman moest dus nog drie spelers laten afvallen om tot zijn uiteindelijke selectie van 26 man te kunnen komen.

De eerste zeventien spelers meldden zich afgelopen maandag in Zeist voor een trainingsstage. Eerder op de woensdag werd al duidelijk dat Feyenoorder Timber de afgelopen drie dagen niet met de groep heeft kunnen meetrainen. Er werd daardoor al gevreesd voor zijn plaats in de definitieve spelersgroep.

Agenda
Voor de start van het toernooi speelt het Nederlands elftal nog twee oefenwedstrijden. Op 6 juni is Canada de eerste oefenpartner, waarna de voorbereiding wordt afgesloten met een oefenduel met IJsland. Beide wedstrijden worden in De Kuip in Rotterdam gespeeld. Het EK begint voor Oranje vervolgens op 16 juni met een wedstrijd tegen Polen in Hamburg. Het tweede duel in de groepsfase op 21 juni wacht Frankrijk in Leipzig. De groepsfase wordt op 25 juni afgesloten met een wedstrijd tegen Oostenrijk in Berlijn. De mannen van Koeman hopen natuurlijk zo ver mogelijk te komen, met als uiteindelijke doel de finale van 14 juli, die in Berlijn plaatsvindt.

Definitieve EK-selectie Nederland

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford FC), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München),), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Inter)

Middenvelders: Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim)

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Koeman geeft hoop niet op: ‘Verwachting is dat hij fit kán zijn’

Ronald Koeman heeft nog altijd goede hoop dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het Europees Kampioenschap.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

 • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Je zou opa blind maar meenemen ipv de geprezen wingback van de champions league finalist.

Bean
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

bizar dat bijlow de voorkeur krijgt boven Olij. Laatste heeft meer laten zien dan Bijlow die alleen maar in de lappenmand zit en garant staat voor elke week een bijlow momentje dat vaak een tegengoal oplevert.

FCJel
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ik snap op zich wel wat je zegt, bijlow heeft niet veel gekeept. Maar europese ervaring is in zo’n toernooi wel een voordeel denk ik. Van mij had olij ook mee gemogen, zoals hieronder iemand zegt is hij niet de slechtste keeper van deze 4.

Fred HUIMAN
Link gekopieerd!
  25
  + 1
avatar

En wat dachten we dan van het meenemen van Wijnaldum ?

Klantenservice
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

'met als uiteindelijke doel de finale van 14 juni, die in Berlijn plaatsvindt.' 14 juni lijkt me een lastige datum voor de finale 😂

Klantenservice
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Een blessure is een blessure. Als de kans klein is dat je kan spelen op EK, heeft meegaan geen zin. Persoonlijk had ik Olij (Geen 4 keepers nodig, in mijn ogen de minstevan het stel), Timber (blessure zonder kans op tijdig fit) en wijnaldum/blind (zijn naar mijn mening over hun top heen en brengen op hun positie niet meer wat nodig is voor het nationale elftal) af laten vallen. Ik houd mijn verwachtingen voor NL op het EK laag.

Goku
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Bergwijn, Wijnaldum en Blind horen er soweiso niet er in te staan. Ook ik had Bijlow, Timber en Memphis ook thuis gelaten, te groot risico. Maarja ik ben geen bondscoach

Klantenservice
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Er hadden er inderdaad wel meer thuis mogen blijven, maar er hoeven er natuurlijk maar 3 af te vallen. Anders houden we weinig over 😜

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen