Psychologe, die aanvaring had met Maurice Steijn, legt per direct haar taken neer

27 mei 2024, 12:21   Bijgewerkt: 27 mei 2024, 12:29
Foto: © Imago/Radio1

Clubpsychologe Annemieke Zijerveld van Almere City heeft haar vertrek bij de club uit Flevoland aangekondigd, zo blijkt uit een bericht op sociale media. Zijerveld kwam dit voetbalseizoen in opspraak wegens uitspraken die de psychologe deed over Maurice Steijn, die op dat moment actief was bij Ajax.

"Wauw, wat een rit was het en wat een mooie herinneringen zijn er gemaakt", begint Zijerveld op sociale media. "Toen ik 2 seizoenen geleden naar Almere City kwam, had de ploeg het moeilijk in de Eerste Divisie. Nu is de ploeg in de eredivisie gebleven op de prachtige plek nummer 13", schrijft de psychologe, die vervolgens de spelers van de Almeerders enorm bedankt: "Ik hou van jullie allemaal!"

Artikel gaat verder onder video

Een tijd lang zat Zijerveld dit seizoen niet op de bank bij Almere City, wat allemaal te maken had met uitspraken die Zijerveld over Steijn heeft gedaan. Zijerveld en Steijn, die elkaar niet kenden, hebben in het afgelopen voetbalseizoen een slechte relatie met elkaar opgebouwd. Het begon allemaal met een uithaal van de psychologe, live op Radio 1: "De Ajax-spelers zijn ontzettend onzeker, ik zie eigenlijk zelfs dat ze gebroken zijn. Dat komt door de trainer en de staf. Hun gedrag stoort me het meeste. Ik zie zwak leiderschap, gefrustreerd gedrag vanaf de bank", zei Zijerveld over de trainer van Ajax en zijn stafleden.

Het zorgde ervoor dat de psychologe even pas op de plaats moest maken bij Almere City. Toen Steijn, lang na zijn ontslag, voor het eerst in de media zijn verhaal deed, sloeg hij terug naar Zijerveld. De Haagse oefenmeester noemde de werkneemster van Almere City destijds live op televisie 'dat wijf van Almere'. 

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen