Walging om taalgebruik van Maurice Steijn over Annemieke Zijerveld: ‘Zo waanzinnig ordinair dit’

5 maart 2024, 23:33
Foto: © Ziggo

Henk Spaan is niet te spreken over een opmerking die Maurice Steijn maandagavond heeft gemaakt in het programma Rondo op Ziggo Sport. De oud-trainer van Ajax noemde de clubpsychologe van Almere City, die zich ooit kritisch uitliet over Ajax, live op televisie 'dat wijf van Almere'.

Annemieke Zijerveld liet zich eerder in dit seizoen op NPO Radio 1 kritisch uit over Ajax. De clubpsychologe, die bij Almere City met Hedwiges Maduro samenwerkte, rekende Steijn en zijn technische staf het nodige aan in de openingsfase van het seizoen:   "Ik zie gewoon spelers die ontzettend onzeker zijn. Ik zie zelfs gebroken jongens. Maar in mijn visie gaat het echt fout bij de trainer en de staf. Het gedrag van hen stoort mij eigenlijk het meeste. Ik zie geen leiderschap, geen voortrekkersrol en daar irriteer ik mij enorm aan als ik naar de bank kijk", zei Zijerveld destijds.

Artikel gaat verder onder video

In de uitzending op Ziggo Sport werd Steijn weer geconfrotneerd met de uitspraken van de werkneemster van Almere City: "Dat wijf van Almere", begint Steijn, waarna Marco van Basten hem corrigeert: "Die vrouw", zegt de analist, waarna Steijn reageert: "Die vrouw, vooruit. Je bent met zijn vijf in een trainerskamer en dan moet je elkaar steunen", doelt Steijn op het mogelijke lekken van Maduro richting Zijerveld.

De opmerkingen van Steijn zorgen voor irritatie bij onder meer Henk Spaan, die op X kritisch is op de Haagse trainer: "Zo waanzinnig ordinair dit", zegt Spaan over Steijn. De journalist vindt het niet chic van de trainer om openlijk te roddelen over zijn assistenten en de clubpsychologe van Almere City zo te noemen op televisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

svl
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Makkelijk scoren voor van Basten. Was hij het niet die ooit op tv heil Hitler zei? En Henk Spaan moet helemaal niks zeggen. Sowieso snap ik de drang niet van zon type als Spaan om overal maar je mening over te ventileren. Heb sowieso niks met social media, in tegenstelling tot menig hoogstaand journalistisch werk hier regelmatig op X ( voorheen Twitter, red.)

0laf
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zegt Spaan, die zelf tweets plaatst over mongolen.

Mike
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hij is publiekelijk door deze vrouw voor paal gezet.. door het lekken van informatie uit de staf. Hij is dus verraden en dan mag hij zijn woede tegen deze vrouw (die vertrouwelijke informatie naar buiten heeft gebracht om zich even in de media zich te profileren) niet uiten door "wijf" te zeggen. Als dat het slechtste is wat hij haar noemt, dan is hij de meeste beleefde (en slecht presterende) Ajax trainer in een hele lange tijd.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Aan de kop te lezen dacht ik dat X weer eens als bron werd gebruikt. Blijkt het om Henk Spaan te gaan! Dus om het even

BENNINK24
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Het blijkt dat ze gewoon gelijk heeft!!! En de zwak bekwaamheid van Stein , nou toch duidelijk.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ze zijn bij Ajax wel wat gewend qua ordinair, dus paste Steijn perfect bij Ajax. Het getuigt van gelijke behandeling als je achterbaks gedrag van een vrouw bestempelt met ""wijf" zoals je Maduro een "lul" mag noemen. Dit is Amsterdam, hè Spaan. Niet Bloemendaal.

Buiten
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Al die moraal ridders die iets vinden van een paar worden die zogenaamd niet mogen kunnen zich beter druk maken over dat figuur dat Pro.mes heet.

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Steijn gewogen en te licht bevonden. Draag dit als echte vent joh

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen