Derksen en Van der Gijp pleiten voor twee wijzigingen in Oranje: 'Hij is volstrekt overbodig daar'

16 juni 2024, 08:56
Foto: © Talpa

René van der Gijp en Johan Derksen geven zaterdagavond in Vandaag Inside Oranje hun ideale opstelling voor het Nederlands elftal in de openingswedstrijd van het Eurpees Kampioenschap tegen Polen prijs. Beiden zouden ten opzichte van de verwachte basiself van bondscoach Ronald Koeman twee wijzigingen doorvoeren; Nathan Aké en Xavi Simons - die naar verwachting als linksback en rechtsbuiten zullen beginnen - belanden in beide gevallen naar de bank.

Van der Gijp legt uit: "Op het moment dat je tegen Polen speelt, dan speelt Simons allesbehalve rechtsbuiten. En ik vind: als je tegen Polen speelt, dan heb je gewoon een rechtsbuiten nodig die daar blijft." Daarom zou de oud-international starten met Borussia Dortmund-aanvaller Donyell Malen. Derksen zou Simons ook op de bank houden, maar kiest voor Jeremie Frimpong als zijn vervanger: "Ik vond dat die jongen het fantastisch deed als rechtsbuiten. Die zou ook heel goed af kunnen wisselen als Denzel Dumfries eroverheen gaat, dat hij zich laat zakken. Dat kan aan de rechterkant heel veel beweging geven", doceert De Snor.

'Volstrekt overbodig'

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast zouden beiden dus ook zonder Aké beginnen. "Ik denk dat wij veel sterker zijn dan dit Polen", legt Van der Gijp uit. "Omdat we veel aan de bal zijn vind ik Aké daar weinig toevoegen." In plaats van de speler van Manchester City zou Van der Gijp dan ook voor de vorige week alsnog opgeroepen Ian Maatsen kiezen: "Die geeft wel energie aan je elftal, dus dat zou ik zeker doen. Zet die Maatsen daar neer, Aké is volstrekt overbodig daar." Derksen opteert op zijn beurt dan weer voor Micky van de Ven als linksback: "Ik ben niet zo'n Aké-liefhebber. En die jongen (Van de Ven, red.) doet het uitstekend bij Tottenham Hotspur."

Overigens denkt Van der Gijp wel dat Aké tegen sterkere tegenstanders de beste optie links achterin zou zijn: "Je kan hem wel als linksback gebruiken als je weet dat je onder druk komt te spelen, maar dat gaat morgen (zondag, red.) niet gebeuren."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Ik snap überhaupt niet waarom je Simons een basisplek zou geven. Frimpong is veel beter aan de bal en er gaat meer dreiging en actie van uit. Simons loopt vaak maar wat lukraak, leidt nogal eens balverlies...en dan die maniertjes brrrrr.......

FCJel
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Ik ben altijd wel fan van simons’ spel, het kan zorgen voor die onverwachte creatieve wending. Maar in deze heeft van de gijp wel gelijk. En met Frimpong op het veld kan je inderdaad gedisciplineerder een wedstrijd tactiek volgen, daar kan je op bouwen.

gtsb
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Ohoh laat leonne en donnie het maar niet horen

Mike
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

En ik weet het nooit met Denzel. Die jongen heeft hele goede wedstrijden of een draak van een wedstrijd waarin hij rare actie doet. Ben benieuwd.

gtsb
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Dumfries is geen slimme voetballer daarom ook heel wisselvallig . Ik zou voor geertje /frimpong gaan . Omdat simons in oranje ook niet veel is.

Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Aldus de voormalige stervoetballers Derksen en van der Gijp, hebben natuurlijk hun sporen verdiend in het profvoetbal en op hoog niveau gespeeld en trainer geweest. Wat een stelletje oetlullen

gtsb
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Wat ben jij dan ?!. 1 je bent geen ex prof, en ten 2e er is niemand geinteresseerd op grote schaal in jouw mening .

Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Nee ze zitten wel op jouw mening te wachten toch, zielig mannetje zonder eigen mening

gtsb
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Ik heb die illusie ook niet jij blijkbaar wel . Heb wel een zeer duidelijke mening /advies voor jou treurig vi hatertje . Zet de tv op een ander zender .

Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

Gelukkig ben ik daar niet alleen in , er zijn er steeds meer waarbij de ogen open gaan betreffende het niveau van dit treurige programma met die clowns

Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Ik heb ook een advies voor je, zoek een hoog gebouw of treinstation en doe je ding indien je niet de kritiek op jouw helden kan verdragen

Copa
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Wiens brood men eet wiens woord men spreekt. Gijp begrijpt dan Derkzen zijn broodheer en weldoener is (geweest). Simons, o wat jammer dat hij bij Psv speelde vorig seizoen en niet bij Ajax Ake nee, die kan er niets van Guardiola snapt het allemaal niet. Mazzel dat hij kampioen is geworden. Wat Nederland nodig heeft is 11 goede veldspelers en de reserves? Die mogen brandhout zijn. Met alle respect voor Bart Vriends en Bram van Polen (goeie kerels), die moesten mee Dit is nou wat ik gisteren aangaf. Van Basten weet wat hij zegt en probeert de druk weg te halen, je hebt ook van die knapen zoals Falentijn en Gijp die er de ballen van snappen, maar toch proberen te scoren. Bah

Tuur65
Link gekopieerd!
  27
  + 1
avatar

De heren vdG en D zaten er wat betreft Aké in ieder geval helemaal naast. Buiten dat hij de beste speler bij oranje was (lees reacties van mensen die verstand hebben van voetbal) speelde Polen aanvallender dan verwacht waardoor Aké niet alleen verdedigend noodzakelijk was, hij was ook bij beide doelpunten betrokken.

Rien Linschoten
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Ake was voor mij (en velen met mij) de beste in deze wedstrijd Dus Gijp en Derksen deze speler beslist niet vervangen

Dug out
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Aké geeft twee assist, logisch dat hij er dan naast moet?! Lijkt mij niet. Frimpong is wel in vorm en hem zou ik wel in de basis zien beginnen. De Franse media is lyrisch over hem en terecht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen