Teleurstellend Vitesse speelt gelijk bij Petrolul

1 augustus 2013, 19:50   Bijgewerkt: 1 augustus 2013, 20:03

Vitesse is het Europees seizoen begonnen met een gelijkspel bij Petrolul Ploiesti. De ploeg van coach Peter Bosz bakte er donderdag in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League weinig van in Roemenië en mocht uiteindelijk zelfs blij zijn met de 1-1 eindstand. De return is volgende week in Arnhem.

Petrolul Ploiesti is niet direct de meest in het oog springende club in het Roemeense voetbal, maar timmert wel behoorlijk aan de weg. Vorig seizoen werd het knap derde in de competitie en schreef het bovendien het nationale bekertoernooi op zijn naam. In Arnhem was men dus op zijn hoede voor de drievoudig Roemeens kampioen.

Trainer Peter Bosz, de opvolger van Fred Rutten in de dug-out van Vitesse, zei een dag voor de aftrap zelfs dat Vitesse de underdog is tegen Petrolul. De gemiddelde voetbalfan zal er wellicht anders over hebben gedacht, maar de Arnhemse equipe had het in het Stadionul Ilie Oana inderdaad zeer moeilijk met de Roemenen, die hun succesjaar grotendeels te danken hadden aan de trefzekere Jeremy Bokila. De Congolees-Nederlandse voetballer was er vanavond echter niet bij.

Vitesse, waar Kelvin Leerdam en Marko Vejinovic hun officiële debuut in de basis maakten, kwam er in de openingsfase niet aan te pas. Pas na twintig minuten kwamen de bezoekers uit Nederland beter in de partij. Valeri Qazaishvili schoot van afstand rakelings naast en kort daarvoor was Gaël Kakuta ook al gevaarlijk.

Kakuta schoot, via de Roemeense keeper, maar net over. Niet lang daarna noopte een blessure de Franse aanvaller tot opgeven. Daarmee komt Bosz steeds dunner te zitten in zijn spelers. De Gelderlanders hebben zich, ondanks dat Merab Jordania overloopt van ambities, nog amper kunnen versterken deze zomer.

Bovendien vertrokken sterkhouders Marco van Ginkel (Chelsea) en Wilfried Bony (Swansea City). Jonathan Reis moet bij afwezigheid van laatstgenoemde nu voor de goals gaan zorgen. De Braziliaanse oud-PSV'er speelde echter een onopvallende wedstrijd, maar kwam desondanks wel op het scoreformulier.

Vlak na de doelwissel duwde Benga Reis naar de grond. De Spaanse arbiter zag er een strafschop in en die werd door Reis zelf raak geschoten. Het doelpunt hielp Vitesse echter niet over het dode punt. De Arnhemmers bleven slordig en riepen de problemen over zichzelf af. In de 84ste minuut leidde dat tot de gelijkmaker. Frank van der Struijk was de schlemiel door een inzet van Grozav in eigen doel te tikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen