De rapportcijfers van Oranje tegen Ghana

1 juni 2014, 14:00

Het was de tweede oefenwedstrijd van Oranje op weg naar het WK, maar eigenlijk was het duel met Ghana de eerste échte test voor de ploeg van bondscoach Louis van Gaal. Voor het eerst stonden de spelers op het veld die het komende maand in Brazilië ook moeten doen, in het veelbesproken nieuwe spelsysteem. Oranje won met 1-0, maar niet iedereen kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd. De rapportcijfers.

Jasper Cillessen: 5,5

Pas in de negentigste minuut kreeg Jasper Cillessen zijn eerste schot op doel te verwerken, een van richting veranderde dwarrelbal. Over zijn keeperswerk valt om die reden niets te zeggen, over zijn rol in de opbouw wel. Als 'elfde veldspeler', zoals Van Gaal een keeper ziet, voldeed Cillessen niet altijd. Nog te vaak verdween een bal in niemandsland of over de zijlijn.

Daley Blind: 6,5

Bruno Martins Indi: 5

De zwakke schakel in de Oranje-defensie lijkt op dit moment Bruno Martins Indi te zijn. De jonge verdediger is al maanden niet in topvorm en was tegen Ghana slordig, zowel in de opbouw als verdedigend. Dat kan een probleem worden, op 13 juni tegen Spanje.

Stefan de Vrij: 6,5

Er werd dit seizoen soms lacherig gedaan over Stefan de Vrij, vooral in de fase waarin hij zijn aanvoerdersband bij Feyenoord moest inleveren. Maar feit is dat hij de nieuwe 'Abwehrchef' van Oranje is, de centrale man. Die rol past De Vrij en hij lijkt zich volledig op zijn plek te voelen. Verdedigend viel weinig op zijn spel aan te merken, in de opbouw zou het soms iets minder voorspelbaar mogen.

Ron Vlaar: 6,5

Daryl Janmaat: 6

Als rechtsback in dit systeem is Janmaat eigenlijk een soort middenvelder. En hoewel hij het gewend is om veelvuldig op te komen, lijkt de Feyenoorder wat te moeten wennen aan zijn nieuwe rol. Overtuigend was zijn optreden niet, met name in aanvallend opzicht.

Nigel de Jong: 6,5

Jonathan de Guzman: 6

De strijd om de positie van Kevin Strootman op het middenveld van Oranje lijkt te zijn gewonnen door Jonathan de Guzman. De geboren Canadees had tegen Ghana een basisplek en liet vooral in de eerste helft prima dingen zien. Na rust zakte De Guzman weg en kon ook hij het verschil niet meer maken. Jordy Clasie en Leroy Fer zullen zich, na dit optreden van De Guzman, nog niet verslagen achten.

Wesley Sneijder: 6,5

Arjen Robben: 7

Natuurlijk, hij had moeten scoren. Minimaal één keer, eigenlijk tweemaal en met een beetje geluk had hij er drie kunnen maken. Robben faalde in de afronding, maar liet na afloop van het duel met een glimlach weten dat hij zijn doelpunten even bewaart voor het WK. Daar houden we hem dan maar aan. Met de vorm van Robben lijkt het wel goed te zitten, hij was met afstand de meest gevaarlijke Oranje-speler.

Robin van Persie: 6

Memphis Depay en Jeremain Lens kwamen in de slotfase van de wedstrijd in de ploeg voor Van Persie en Sneijder. Beide aanvallers speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen