Koevermans stuurde Van der Wiel mailtje over Toronto-transfer

10 februari 2018, 07:30   Bijgewerkt: 9 februari 2018, 20:28

Danny Koevermans speelde in zijn loopbaan voor zowel Sparta Rotterdam als PSV. Bij beide clubs heeft hij bovendien nog een warm gevoel, dus dat die zaterdagavond tegenover elkaar staan, bezorgt hem een dilemma. Al hoeft hij gelukkig niet te voorspellen wie er hoger gaat eindigen in de Eredivisie. "Dat zal niet zo spannend worden", vertelt hij lachend. Een interview over over Sparta - PSV, vriend Jeroen Zoet, bondscoach Ronald Koeman en Gregory van der Wiel.

 

Stadionbezoek

Omdat hij met zijn eigen club SV Brandevoort op zondag actief is en ook op zaterdag regelmatig andere bezigheden heeft, is Koevermans niet vaak meer in het stadion te vinden. Toch gaat hij af en toe nog weleens richting het Philips Stadion. "Voor Jeroen Zoet, een goede vriend van mij. Als hij de nul houdt, is de wedstrijd in principe al geslaagd." Dus is hij ook content dat die ploeg bovenaan staat in de Eredivisie. "Het is niet allemaal even sprankelend. Maar ik ben nog van de oude stempel: als je een keer lelijk moet winnen, dan maar lelijk. Uiteindelijk gaat het toch om de prijzen en het kampioensfeest."

Koeman

Koevermans kan er inmiddels om lachen. De oud-prof kent de belangen van het voetbal, maar weet ook uitstekend te relativeren. Ook over de aanstelling van Ronald Koeman, de man die hem ooit naar PSV haalde: "Dat was een droomtransfer voor mij, ik zat bij AZ op een dood spoor. Daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor. Helaas vertrok hij twee maanden later naar Valencia, daarna kwam ik op de bank terecht in Eindhoven. Dat was jammer. Maar Ronald is een patron, een echte leider. Er staat echt iemand."

Van der Wiel

Dat was overigens niet alleen vanwege het mooie leven in Canada. Ook sportief is er genoeg uitdaging: "Geen enkele ploeg uit de MLS degradeert in de Eredivisie. Echt niet, het niveau is goed. Toronto werd vorig jaar kampioen, dus daar ligt ook best nog wel wat druk op. Daar is men inmiddels al een beetje verwend. Als ik de kans krijg om daar ooit terug te keren, laat ik het niet na. Dromen mag altijd, toch?", besluit hij. Het enige dat ze in Canada niet hebben, is carnaval. Wat dat betreft is Koevermans blij dat hij nu niet in Noord-Amerika zit. 

Door: Nathan Sprey

[photo,48535,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen