Gisteren gemist: Heracles wint derby, verlies Seedorf en De Jong

10 maart 2018, 00:30   Bijgewerkt: 9 maart 2018, 23:40

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 9 maart.

Heracles wijst FC Twente verder naar onderen met derby-winst

Heracles Almelo heeft FC Twente vrijdagavond veel pijn gedaan door de Twentse derby te winnen: 2-1. De bezoekers uit Enschede kwamen na een zeer slechte eerste helft vlak na de pauze op voorsprong. Het in nood verkerende Twente zag Heracles via Kristoffer Peterson en Robin Pröpper echter binnen tien minuten de zege pakken. Daardoor drukt Heracles, zoals in het stadion veel te zien en horen was, de rivaal verder in de problemen onderin de Eredivisie.

Seedorf verliest weer met Deportivo en scoort niet

Clarence Seedorf heeft in de Primera Division wederom niet gewonnen met Deportivo La Coruña. Op bezoek bij het verrassend goed presterende Girona, dat voor het eerst op het hoogste niveau in Spanje speelt, werden twee vrije trappen de ploeg van onze landgenoot fataal vrijdagavond: 2-0. Ook Nigel de Jong verloor, hij in Duitsland met [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/329841/fsv-mainz-met-nigel-de-jong-onderuit-tegen-schalke-04/,_blank,1. FSV Mainz van Schalke 04]. 

NEC is koploper na misstap Jong Ajax, FC Emmen verliest

NEC is de nieuwe koploper van de Jupiler League. Jong Ajax verloor op eigen veld verrassend van Go Ahead Eagles, terwijl de Nijmegenaren zelf geen enkele moeite hadden met FC Volendam. Verder waren alle uitslagen in het voordeel van FC Emmen, dat vanavond (vrijdag) de periodetitel had kunnen winnen. Maar omdat het zelf verloor van Jong AZ, laat dat in elk geval nog even op zich wachten.

AS Roma wint in emotionele wedstrijd van Torino

AS Roma heeft de beladen wedstrijd tegen Torino in de Serie A gewonnen. In het emotionele duel, waarin een indrukwekkend eerbetoon aan de deze week overleden Davide Astori plaatsvond, trok de ploeg van Kevin Strootman aan het langste eind (3-0). De Romeinen geven zo de zege op Napoli (2-4) een goed vervolg.

Ould-Chikh weggestuurd van de training bij FC Utrecht

Bilal Ould-Chikh is vrijdag voortijdig van de training gestuurd door trainer Jean-Paul de Jong. Vanwege een zeer overdreven vloekpartij mocht de aanvaller voortijdig gaan douchen bij de Eredivisionist, in aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse.

Italië, Portugal en Polen willen eerste Nations League organiseren

Italië, Polen en Portugal zijn de eerste drie kanshebbers op de organisatie van het eindtoernooi van de Nations League in 2019. De UEFA heeft vrijdag bekend gemaakt dat zij zich kandidaat hebben gesteld om de finales af te werken. In december wordt de winnaar aangewezen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen