PSV haalt met Mitroglou de gewenste versterking in huis

21 augustus 2019, 23:49

De overstap van Kostas Mitroglou naar PSV is in kannen en kruiken. De Eindhovenaren betalen een transfersom van 1,25 miljoen euro aan Galatarasay, zo meldt de Turkse club woensdagavond. Het gaat om een verhuur van één seizoen. PSV was op zoek naar routine in de aanval en heeft die met de Griekse spits nu dus gevonden.

De constructie in de deal is enigszins vreemd. Mitroglou beschikt over een doorlopend contract bij Olympique Marseille, maar speelde op huurbasis voor Galatarasaray. Die club huurde hem in de winter van het afgelopen seizoen voor anderhalf jaar. De Turkse club wilde echter graag van de 31-jarige spits af, omdat hij bij die club slechts twee keer scoorde in negen duels. Tijdens de eerste speelronde van dit seizoen zat hij niet eens in de selectie van Cim Bom. De Turkse club meldt woensdag dat PSV een bedrag van 1,25 miljoen euro op tafel legt om Mitroglou een jaar op huurbasis vast te leggen. Galatasaray legt de overige 1,95 miljoen euro op tafel en neemt zodoende zijn verlies.

PSV staat op het punt om Hirving Lozano te verkopen aan Napoli en wilde graag een aanvaller vastleggen. Bovendien was Mark van Bommel op zoek naar routine, iets waarover de 31-jarige spits zeker beschikt. De Griek, die in Duitsland opgroeide, speelde buiten Griekenland al voor Borussia Mönchengladbach, Fulham, Benfica, Olympique Marseille en Galatarasay. De fysiek sterke en lange spits is bovendien een ander type aanvaller dan de huidige aanvallers in de selectie van Van Bommel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen