Mitroglou over PSV: "Direct enthousiast toen ik interesse hoorde"

27 augustus 2019, 09:54

De overstap van Kostas Mitroglou naar PSV kwam vorige week razendsnel tot stand. De Griekse huurling van Galatasaray maakte donderdag zelfs direct speelminuten in de wedstrijd tegen Apollon Limassol. Zijn keuze voor PSV is een hele bewuste, zegt de Griek.

De 31-jarige spits zat in Turkije op een dood spoor en was blij dat PSV interesse in hem toonde. De Griek, die Duitse roots heeft, wist snel dat hij naar Eindhoven wilde. "Ik raakte direct enthousiast toen ik hoorde van de interesse van de club, die maar op vijftig minuten rijden ligt van de plek waar ik opgroeide", legt hij uit aan het Eindhovens Dagblad.

"De Nederlandse cultuur is voor mij niet onbekend, omdat ik jaren vlakbij de grens heb gewoond. Er zijn hier veel vriendelijke mensen van wie je meteen voelt dat ze het beste met je voor hebben." De bedoeling is dat Mitroglou het jaar op huurbasis afmaakt in Eindhoven. Zijn doelen zijn helder. "Ik wil graag om het kampioenschap spelen. Dat lijkt me logisch. Met de trainer heb ik het nog niet gehad over een rol in de basis of op de bank. Hoe het wat dat betreft allemaal gaat lopen, zal de toekomst uitwijzen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen