Ajax sluit nieuwe deal en gaat samenwerken met club uit Emiraten

5 januari 2020, 14:54

Ajax heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Sharjah FC uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft de Amsterdamse club via de officiële kanalen naar buiten gebracht. Er is een contract voor drie jaar getekend, met de optie voor nog drie jaar. Ajax gaat de club helpen met het ontwikkelen van de jeugdopleiding.

Sharjah FC werd vorig seizoen kampioen van de VAE Liga, de hoogste voetbalcompetitie in de Emiraten. Ajax zoekt de samenwerking naar eigen zeggen om het internationale netwerk uit te breiden. Eerder werden al samenwerkingsverbanden gesloten in China (Guangzhou R&F FC), Japan (Sagan Tosu) en Australië (Sydney FC). Ook hier is de samenwerking gericht op de jeugd.

Lees ook: Ajax opent ook kantoor in Guangzhou: "De markt is booming"

"Dit is een volgende stap voor Ajax. We zijn verheugd om ons wereldwijde voetbalnetwerk uit te breiden met Sharjah FC, een club die op het gebied van het opleiden van talent hetzelfde voor ogen heeft. Ons doel is om samen een sterke jeugdopleiding neer te zetten, de talenten daar naar een hoger niveau te tillen", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar in een persverklaring.

'Belangrijke stap'

Mohsim Musabah, de voorzitter van Sharjah FC, reageert blij op de samenwerking met Ajax. "Dit is een belangrijke stap voor onze club. We zijn erg blij om deze overeenkomst aan te gaan met de beste jeugdacademie ter wereld. We kijken uit naar de samenwerking om onze voetbalacademie in Sharjah FC verder vorm te geven door de beste trainingsmethoden en nieuwste wereldwijde technieken te implementeren om een unieke generatie voetbalspelers op te leiden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen