Ajax na komst Babel klaar op de winterse transfermarkt

10 januari 2020, 08:33

Ajax is na de komst van Ryan Babel klaar op de transfermarkt. De Amsterdammers gooiden deze maand een lijntje uit naar Tottenham Hotspur-verdediger Jan Vertonghen, maar hij bleek onhaalbaar. Een vervanger voor Daley Blind, die vanwege een hartblessure onbepaalde tijd niet inzetbaar is, gaat Ajax deze maand niet meer aantrekken.

"Ik denk dat de selectie hiermee wel klaar is", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar tegen De Telegraaf. "Je hebt een aantal posities, die je gemakkelijk kunt wisselen. En op het middenveld heb je er ook een aantal opties bijgekregen met spelers die zich hebben gemanifesteerd het afgelopen halfjaar. Nog niet heel veel kansen hebben gekregen, maar wel op trainingen en de wedstrijden aan het einde van de eerste competitiehelft hebben laten zien, dat ze progressie hebben getoond. Die moeten in de tweede seizoenshelft door gaan groeien, omdat we ook wel weten, dat volgend jaar wat dragende kracht kwijt kan raken en deze jongens dat dan op moeten vangen."

Ajax was geïnteresseerd in Vertonghen, maar zowel het salaris als de transfersom bleek een struikelblok. "Als er een kans zou zijn met een speler die we zochten, dan zouden we het doen. Ik houd niet van wintertransfers. Je krijgt bijna nooit de speler die je wil en de aanpassingstijd is heel kort. Het is nog maar vier maanden. Tegen de tijd dat ze aangepast zijn is het seizoen voorbij en hebben ze geen bijdrage", vervolgt Van der Sar.

De directeur weet nog niet wanneer Blind terugkeert. "Daley heeft een aantal testen gedaan begin januari. Van daaruit heeft hij een langere vakantie gekregen. Hij zit nu vlak in de buurt, in Dubai", zegt Van der Sar, die het niet nodig vindt een extra centrale verdediger aan te trekken. "We hebben genoeg opties met Alvarez, Schuurs, Martinez en Veltman. En Pierie kan ook nog, hoewel hij een lastige periode doormaakt. Ik had verwacht – en hijzelf waarschijnlijk ook – dat hij wat verder zou zijn geweest."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen