PSV slaat een financiële slag met 'mega-deal' met Puma

14 januari 2020, 18:28

PSV gaat definitief in zee met Puma. De kledinggigant uit Duitsland neemt het stokje over van Umbro, met wie de samenwerking op 1 juli 2020 eindigt. Het zou gaan om een mega-deal met de nieuwe kledingsponsor, die voor vijf jaar aan de Eindhovenaren is verbonden. Daarmee komt de club in het rijtje met onder andere Manchester City, Borussia Dortmund, AC Milan en Valencia.

Dat laat PSV weten op de officiële kanalen. Volgens algemeen directeur Toon Gebrands is het een 'aanzienlijke verbetering', vooral op termijn in financieel opzicht. "In deze wereld is er een aantal A-merken en Puma hoort daarbij. Voor ons is dit next level, met de mogelijkheden die Puma heeft in buitenland. Op de Mexicaanse markt bijvoorbeeld", legde hij uit tijdens de nieuwjaarsshow van de club.

Commercieel directeur Frans Janssen is ook blij met de overeenkomst, zo laat hij weten. "De club is trots dat een merk met een wereldwijde uitstraling kiest voor PSV en kijkt ernaar uit onderdeel uit te gaan maken van de Puma-familie. Puma biedt ons de kans om uniek en authentiek te blijven, terwijl we tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de kennis en kwaliteit van één van 's werelds grootste sportmerken." Anderzijds laat het Duitse sportmerk ook weten blij te zijn om te pronken op de shirts van alle PSV-teams, inclusief de e-sporters en vrouwen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen