Dubbele gevoelens bij RKC en PEC na puntendeling

8 februari 2020, 22:42   Bijgewerkt: 8 februari 2020, 22:53

Het is RKC zaterdagavond niet gelukt om met volle overtuiging de laatste strohalm te grijpen. In de ontmoeting met PEC Zwolle kwam de ploeg van Fred Grim niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor het gat met ADO Den Haag nog altijd aanzienlijk blijft. De bezoekers houden weer de nul en verliezen niet, maar overtuigden evenmin. 

Hoewel er dit weekend flinke storm werd voorspeld, kwam dat zaterdagavond nog niet bepaald tot uiting op het veld. Voor RKC was dit na de recente nederlagen tegen naaste concurrenten ADO Den Haag en VVV-Venlo, misschien wel de laatste kans om een directe mededegradatiekandidaat pijn te doen en zo de aansluiting met de ploegen boven de Waalwijkers te hervinden. PEC Zwolle stond namelijk maar net boven de degradatiestreep en wilde die plek tegen de hekkensluiter prolongeren.

De eerste helft was het krachtsverschil op papier niet terug te zien in de praktijk. De Blauwvingers hadden weliswaar het balbezit, maar de kansen waren voor de ploeg van coach Fred Grim. Al zeer kort na het eerste fluitsignaal kreeg buitenspeler Emil Hansson het voor elkaar om een niet te missen kans, toch te verprutsen. Een voorzet vanaf rechts werd door alles en iedereen gemist waardoor Hansson de bal vrij kon aannemen. Via het been van Bram van Polen vloog de bal tegen de paal weer terug het veld in. Tien minuten later werden de Waalwijkers weer gevaarlijk vanaf rechts toen Darren Maatsen de bal voorgaf. Richard van der Venne kroop voor zijn tegenstander en met een fluwelen voetbeweging toucheerde hij de bal waardoor het leder maar net voorlangs dwarrelde.

Dat was ook direct het laatste wapenfeit van RKC in de eerste helft, sterker nog, dat was ook direct het laatste moment van opwinding in het eerste bedrijf. Door de grote belangen speelden beide ploegen heel afwachtend in een enorm traag tempo. Ondanks de beperkte inspanningen achtte arbiter Siemen Mulder het noodzakelijk om na 45 minuten spelen toch even te gaan rusten. Met een volle energietank kreeg na een klein uur spelen ook PEC Zwolle een honderdprocent kans toen Mike van Duinen vanaf het middenveld ver mocht indribbelen en met een slimme pass collega-spits Lennart Thy vrijspeelde. Oog-in-oog met doelman Etienne Vaessen schoot de Duitser echter voorlangs. Daarna vielen de ploegen weer terug in het oude patroon en waren ook de zinderende momenten schaars.

Om daar verandering in te brengen, viel spits Reza Ghoochannejhad tien minuten voor tijd in. Hij scoorde bij zijn invalbeurt in de vorige ontmoeting tussen RKC en PEC nog vier keer. Deze invalbeurt was echter een stuk minder succesvol. RKC maakte in de slotfase nog de meeste aanspraak op de overwinning door zo nu en dan het doel nog eens van afstand onder vuur te nemen, maar daar zaten geen pogingen tussen waar doelman Michael Zetterer 's nachts nog eens van wakker schrikt. Zo eindigde de wedstrijd hoe het tevens begon: 0-0.

Ondanks dat beide ploegen niet meer verdienden, wekten zij de indruk niet volledig tevreden te zijn met een punt. RKC wacht volgende week een lastige uitwedstrijd tegen koploper Ajax en weet dat het gat nog altijd vijf punten is en ADO Den Haag nog een wedstrijd tegoed heeft. PEC zag dat ook VVV-Venlo gelijk had gespeeld, waardoor ze voorlopig op plek vijftien blijven hangen.

Opstellingen en beoordelingen*:

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6,5; Juriën Gaari 6,5, Hans Mulder 7, Hannes Delcroix 6, Paul Quasten 6; Clint Leemans 6, Tijani Reijnders 6, Richard van der Venne 5,5 (Anas Tahiri -); Darren Maatsen 5,5 (Stanley Elbers 6), Mario Bilate 6 (Dylan Vente -), Emil Hansson 5,5.

PEC Zwolle: Michael Zetterer 6,5; Kenneth Paal 6,5, Thomas Lam 6, Sam Kersten 5,5, Bram van Polen 6, Gustavo Hamer 7; Rico Strieder 5, Pelle Clement 5,5, Yuta Nakayama 6,5; Mike van Duinen 5,5 (Vito van Crooij 6), Lennart Thy 5 (Reza Ghoochannejhad -).

Man of the Match: Hamer

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen