Belgische bond in gesprek met UEFA over stoppen competitie

4 april 2020, 16:32   Bijgewerkt: 7 april 2020, 10:47

De Belgische voetbalbond KBVB gaat zeer binnenkort een gesprek aan met de UEFA. De raad van bestuur van de Pro League stelde donderdag unaniem voor de competitie te beëindigen. De beslissing moet nog definitief worden bekrachtigd, maar dat lijkt een formaliteit. Dit terwijl de UEFA streeft naar het zoveel mogelijk uitspelen van de nationale competities.

Onder meer UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin stuurde een brief naar verschillende bonden om te benadrukken dat alle competities, tenzij het echt niet anders kan, moeten worden uitgespeeld. Anders komen de tickets voor Europese toernooien in het geding. België besloot al tot het stoppen van de competitie, terwijl in de Eredivisie ook verschillende clubs liever per direct een streep door het seizoen zetten.

Van hommeles tussen de KBVB en de UEFA is geen sprake, stelt de Belgische voorzitter Mehdi Bavat. "De plooien zijn gladgestreken en de intentie werd uitgesproken om samen tot een oplossing te komen", communiceert hij via de site van de KBVB. Wanneer beide partijen opnieuw in gesprek gaan, is nog niet bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen