La Liga kiest kant FC Barcelona: contract Messi is rechtsgeldig

30 augustus 2020, 14:24   Bijgewerkt: 1 september 2020, 15:57

La Liga heeft zich gemengd in de soap rondom Lionel Messi. De Spaanse competitie bevestigt dat de Argentijn bij FC Barcelona een rechtsgeldig contract bezit en de beëindigingclausule op 26 juni verlopen is. Dat betekent in principe dat geïnteresseerde clubs de transferclausule van 700 miljoen euro moeten voldoen.

De competitie brengt dat in een officieel statement naar buiten. 'Vanwege de verschillende interpretaties in de media over de contractuele situatie van Messi, acht La Liga het handig dit te verduidelijken', zo staat in de verklaring. La Liga laat onder andere weten dat het Messi niet eerder vrijgeeft als een club de clausule niet betaalt.

Voor Barcelona is dat uitstekend nieuws. De Catalanen willen hun superster niet transfervrij laten gaan. Voor Messi is deze ontwikkeling juist een tegenvaller, maar het zal zijn gedachten niet veranderen. La Pulga wil Camp Nou nog altijd verlaten. Hij liet vandaag (zondag) al verstek gaan bij de verplichte coronatest van Barcelona.

Diario Sport beweert dat de FIFA an het CAS mogelijk bij de zaak worden betrokken om het geschil op te lossen, want Messi vindt dat de beëdigingclausule juist wel rechtsgeldig is en hij daarom niet meer bij Barça onder contract staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen