Wijnaldum: "Barça-transfer was nooit écht concreet"

6 oktober 2020, 18:25

Georginio Wijnaldum was naar eigen zeggen níet heel dicht bij een overgang naar FC Barcelona. Hoewel de middenvelder wekenlang op de voorpagina's stond van de Spaanse kranten en volop werd gelinkt aan een avontuur in Catalonië, heeft hij niet de keuze hoeven te maken of hij naar Barça wilde overstappen in deze window. "Als het écht concreet was geweest, dan had je er wel meer over gehoord."

Dat vertelde Wijnaldum met een kleine glimlach op zijn gezicht tijdens de persconferentie. "Ik heb er nooit écht over hoeven nadenken, zo concreet is het uiteindelijk niet geworden", zei de speler van Liverpool over zijn overgang naar FC Barcelona, die er uiteindelijk niet kwam. Dat gold voor Memphis Depay ook, voor wie de transfer wél heel dichtbij kwam. "Memphis is heel sterk in zulke situaties, die kan daar wel mee omgaan."

Nieuwe coach bij Oranje

Ook werd Wijnaldum gevraagd naar de eerste indrukken van de nieuwe bondscoach Frank de Boer. "Het is goed, voor mij persoonlijk is er niet veel veranderd en is het gevoel nog hetzelfde als hiervoor. Het enige verschil is de bondscoach", aldus Wijnaldum, die werd gevraagd of hij de komende drie interlands wil spelen gezien het drukke programma. "Een voetballer wil altijd spelen. Maar of het verstandig is om ze alle drie helemaal te spelen?"

En dan ging het ook nog over op welke positie Wijnaldum het beste kan spelen. In de laatste interland tegen Italië stond hij als rechtsbuiten, hetgeen niet goed uitpakte. "Ik baal vooral dat we een helft hebben verspeeld tegen Italië. Of ik niet meer op rechts ga spelen? Dat is aan de trainer. Ik speel waar hij me opstelt. Maar elke voetballer heeft een voorkeurspositie", zei Wijnaldum, die normaliter als middenvelder wordt gebruikt in Oranje.

Verder werd Wijnaldum gevraagd naar de afwezigheid va PSV'er Mo Ihattaren. "Ik had graag met hem gesproken, om te vragen wat de situatie is bij PSV. We lezen alles in de media, je weet niet wat waar is en waarom de situatie zo is als die nu is. Mo is een goede jongen, heb hem de vorige keer voor het eerst ontmoet. Ik wilde hem vragen of ik hem advies kon geven. Jammer genoeg is hij er niet bij, want ik doe dat liever face-to-face."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen