Gisteren gemist: gok Schmidt pakt goed uit, AZ wint bij Heracles

30 november 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 29 november.

Veredeld B-elftal PSV komt met de schrik vrij tegen Sparta

Een week na de remise tegen FC Twente heeft PSV maar ternauwernood een zege geboekt op Sparta. Met heel veel wijzigingen in de basiself won het door een in tweede instantie raak geschoten strafschop van Donyell Malen met 1-0. De penalty werd veroorzaakt door de debuterende Reda Kharchouch, die zodoende een dramatische avond beleefde. Door de zege klimt PSV naar de derde plek in de Eredivisie.

Schmidt: "In mijn ogen was het de perfecte wedstrijd"

Roger Schmidt verdedigt zijn keuze om tegen Sparta Rotterdam zijn opstelling overhoop te gooien. Liefst acht wijzigingen voerde de trainer van PSV zondagavond door. Het gokje pakte uiteindelijk goed uit, want door een laat doelpunt van Donyell Malen wonnen de Eindhovenaren met 1-0.

AZ sluit succesvolle week af met winst bij Heracles

AZ is er zondagavond in geslaagd om drie punten over te houden aan de uitwedstrijd bij Heracles Almelo: 1-2. De Alkmaarders hadden aan vier sterke minuten vlak voor rust genoeg om de Heraclieden over de knie te leggen. In de tweede helft leek de gastheer nog even terug in de wedstrijd te komen, maar de overwinning van AZ kwam niet meer serieus in gevaar. Door de zege houdt de ploeg van Arne Slot de aansluiting met de subtop van de Eredivisie.

Tottenham grijpt koppositie na teleurstellende topper

Tottenham Hotspur en Chelsea hebben zondag in Londen de hoge positie op de ranglijst niet kunnen waarmaken. De Premier League-kraker tussen de Engelse grootmachten leverde geen winnaar én geen doelpunten op (0-0). Spurs neemt ondanks de remise de koppositie in de Premier League over van Liverpool.

Wolves deelt inspiratieloos Arsenal volgende tik uit

Arsenal blijft maar aanmodderen in de Premier League. Op eigen terrein leed de Londense club zondagavond tegen Wolverhampton Wanderers voor de vijfde keer in zes wedstrijden puntenverlies. De 1-2 zege van Wolves werd ontsierd door een ogenschijnlijk zware blessure van Raul Jiménez.

De Boer hoopt op Van Dijk bij EK: "Het zal erom spannen"

Bondscoach Frank de Boer schrijft Virgil van Dijk niet af voor het EK. De Oranje-aanvoerder liep in oktober een zware knieblessure op, werd twee weken later geopereerd en is inmiddels aan zijn lange revalidatie begonnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen