'Ajax en AZ hebben volle bak scouts op RKC-revelatie'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

16 februari 2021 – Ahmed Touba maakt dit seizoen indruk in het hart van de defensie bij RKC en dat is niet onopgevallen gebleven. Meerdere clubs houden de verrichtingen van de centrumverdediger namelijk scherp in de gaten, weet Hans Kraaij Junior te melden in het televisieprogramma Veronica Inside.

'Ajax en AZ hebben volle bak scouts op RKC-revelatie'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De 22-jarige verdediger uit Frankrijk, die tevens Belgische en Algerijnse roots heeft, is dit seizoen een van de sterkhouders bij het knap presterende RKC Waalwijk. Afgelopen seizoen stevenden de Brabanders nog hard op degradatie af, dit seizoen staat het mede dankzij Touba op de knappe vijftiende plaats. Afgelopen weekend pegelde de Belg zijn ploeg nog naar de drie punten, door de winnende te maken tegen FC Emmen (1-0).

Volgens Kraaij Junior houden meerdere clubs hem in de gaten. "Ik heb hem een keer of zes negentig minuten lang zien spelen. Ajax en AZ hebben nu volle bak scouts op hem gezet. Ze zijn allebei heel erg geïnteresseerd, want het is een sterke jongen in de lucht, heeft een prima snelheid en een heerlijke sliding. Hij maakt nooit overtredingen en heeft ook nog eens een goede inspeelpass", stak hij de loftrompet.

De analyticus tipte Feyenoord. "Hij ligt tot 2023 vast, die kun je voor anderhalf miljoen zo oppikken. Feyenoord zou hem heel snel vast moeten leggen als opvolger van Marcos Senesi." Feyenoord hoopt de Argentijn komende zomer te verkopen voor een recordbedrag. Touba zette afgelopen zomer zijn handtekening onder een driejarig contract bij RKC. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van Club Brugge en debuteerde op achttienjarige leeftijd in de hoofdmacht. Na verhuurperiodes aan OH Leuven en PFC Beroe belandde hij bij RKC.

Touba was dit seizoen al driemaal trefzeker in 22 Eredivisie-optredens. Daarmee heeft hij een groot aandeel in de knappe vijftiende plaats van zijn club.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd