'Gravenberch bij Barcelona in beeld als opvolger Busquets'

8 mei 2021, 14:22   Bijgewerkt: 8 mei 2021, 16:16

Twee jaar na de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona maakt mogelijk weer een middenvelder van Ajax de overstap naar Camp Nou. Journalist Lluís Canut van de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo weet zeker dat Ryan Gravenbech op het verlanglijstje van de club van trainer Ronald Koeman staat.

De achttienjarige middenvelder zou in Barcelona de opvolger moeten worden van Sergio Busquets. De 32-jarige middenvelder is weliswaar een vaste waarde in het elftal van Koeman, maar heeft niet het eeuwige voetballeven. De Spaanse sportkrant schreef eerder dat Eduardo Camavinga (Stade Rennes), Manuel Locatelli (Sassuolo) en Mikel Merino (Real Sociedad) ook in beeld zijn als toekomstige opvolger van Busquets.

Gravenberch moet ook aan dat lijstje worden toegevoegd. De Nederlandse middenvelder is al langer in beeld bij de Catalaanse club. Barcelona probeerde hem op vijftienjarige leeftijd, toen hij zijn eerste professionele contract bij Ajax nog niet had getekend, al te strikken. Toen was hij voor een opleidingsvergoeding op te halen, nu zal Barça diep in de buidel moeten tasten om hem vast te leggen.

Naast Barcelona zijn er ook andere topclubs die Gravenberch willen overnemen van Ajax. Aad de Mos zei onlangs nog in Voetbal International dat de middenvelder 'het grootste kapitaal van Ajax ooit' gaat worden. Het zou betekenen dat de Amsterdamse club meer dan 86 miljoen euro (de transfersom van De Jong) moet verdienen aan de verkoop van de speler die nog tot de zomer van 2023 vastligt in de Johan Cruijff ArenA.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen