'Laporta keurt deal goed: García tekent voorcontract bij Barcelona'

11 mei 2021 – Eric García maakt na dit seizoen de overstap van Manchester City naar FC Barcelona, zo verzekert transferspecialist Fabrizio Romano. De twintigjarige Spaanse verdediger wordt al langere tijd gelinkt aan een terugkeer op het oude nest en zou inmiddels een voorcontract tot de zomer van 2026 hebben getekend. Barcelona maakt de komst van García aan het einde van het seizoen wereldkundig.

'Laporta keurt deal goed: García tekent voorcontract bij Barcelona'

Zo lijkt trainer Ronald Koeman zijn eerste zomeraanwinst al binnen te hebben. García beschikt bij Manchester City over een aflopend contract, waardoor Barça geen transfersom voor zijn komst hoeft te betalen. García wilde per se terugkeren naar Camp Nou en heeft derhalve ook niet met andere clubs gesproken. Joan Laporta, de nieuwe voorzitter van Barcelona, heeft volgens Romano de deal inmiddels goedgekeurd.

De overgang van García naar Barcelona hangt al geruime tijd in de lucht. Zowel Pep Guardiola als Koeman bevestigde de op handen zijnde transfer al eens. Een officiële bevestiging van de clubs ontbreekt echter nog altijd. Die lijkt er te komen nadat de Catalaanse grootmacht op 23 mei zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelt.

García werd opgeleid door Barcelona en maakte in de zomer van 2018 de overstap naar Manchester City. Het oogappeltje van Guardiola speelde, tot nu toe, in alle competities 33 wedstrijden voor de Engelse grootmacht. Sinds de winterstop kwam hij slechts nog drie keer in actie.

Premier League

gerelateerd