'Messi heeft aanbieding op zak en houdt Barça in wachtkamer'

27 mei 2021, 15:12

Lionel Messi heeft volgens het Catalaanse televisiestation TV3 een voorstel van FC Barcelona om zijn aflopende contract te verlengen op zak. Verwacht werd dat Barça de resultaten van de interne audit zou afwachten alvorens de Argentijnse ster een aanbieding te doen, maar de club wilde niet langer wachten.

De bal ligt nu dus bij Messi. Hij heeft de aanbieding in beraad, maar nog geen reactie gegeven. Het nieuwe, langetermijncontract van de zesvoudig Gouden Bal-winnaar bestaat naar verluidt uit drie fases. In de eerste fase blijft Messi als speler nog voor twee jaar verbonden aan Barcelona. Dat worden zijn laatste seizoenen op het hoogste niveau.

De tweede fase begint in 2023. Messi verkast dan naar de Verenigde Staten, waar hij aan de slag gaat bij het Inter Miami van eigenaar David Beckham. Daar gaat hij weer samenspelen met zijn vriend Luis Suárez, die een jaar geleden Barcelona verruilde voor Atlético Madrid en zich onlangs met zijn nieuwe club kroonde tot kampioen van Spanje. Na het beëindigen van zijn spelersloopbaan keert Messi terug naar Barcelona, waar hij een niet nader omgeschreven functie krijgt.

Persconferentie

Barça-voorzitter Joan Laporta heeft aangekondigd dat hij vrijdag om 11.30 uur met de pers in gesprek gaat. Ongetwijfeld zal de toekomst van Messi bij Barcelona een van de gespreksonderwerpen zijn. Ook over het al dan niet aanblijven van trainer Ronald Koeman zal worden gesproken, al ligt het niet in de lijn der verwachting dat Laporta zal bekendmaken of de Nederlandse trainer blijft of vertrekt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen