Duitsland
2 – 2
Hongarije
Portugal
2 – 2
Frankrijk

Het is rond: Koeman ziet Agüero in Camp Nou tekenen

31 mei 2021 – FC Barcelona heeft er een nieuwe spits bij. Zoals verwacht gaat de club in zee met Sergio Agüero, die na zijn vertrek bij Manchester City over een transfervrije status beschikte. De 32-jarige spits heeft maandag voor twee jaar getekend in Camp Nou, zo heeft Barcelona bevestigd.

Het is rond: Koeman ziet Agüero in Camp Nou tekenen

Liefst tien jaar lang speelde Agüero bij Manchester City, waar hij zaterdag tegen Chelsea in de Champions League-finale zijn laatste wedstrijd speelde voor de Engelsen. Bij City zat hij al langere tijd op een zijspoor, terwijl Barcelona hem nu juist erg goed goed inpassen. Al langere tijd leek de transfer eraan te komen en maandag heeft de club de deal bevestigd. Barcelona kan de spits goed gebruiken, waar het dit seizoen geen waardige vervanger had van de vertrokken Luis Suárez. Martin Braithwaite werd aangetrokken, maar kon bij lange na niet hetzelfde brengen als de naar Atlético Madrid vertrokken Uruguayaan. De vraag is overigens nog wel of Agüero daadwerkelijk zal gaan samen spelen met zijn maatje Lionel Messi. Over zijn toekomst is nog altijd niets duidelijk. Zijn contract loopt eind juni af.

De verwachting is dat er spoedig meer nieuwe spelers naar Barcelona komen. Ook verdediger Eric Garcia van Manchester City is onderweg, net als Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Voor eerstgenoemde ligt een contract voor drie seizoenen klaar, maar hij moet nog medisch gekeurd worden. Memphis zit nog even in de wachtkamer. Hij zou alleen mogen komen als Ronald Koeman aanblijft als trainer. Dat is momenteel nog even onzeker.

Barcelona meldt overigens dat er in het contract van Agüero een afkoopsom van honderd miljoen euro is opgenomen. Clubs die hem willen inlijven, moeten dus bijzonder diep in de buidel tasten voor de aanvaller.

LaLiga

gerelateerd